"Це різдвяний рецепт класичного італійського десерту тірамісу . Моя дружина Джулс вважає за краще цю версію, так як вона не містить сирих яєць, і я зробив її більш легкою, скомбінувавши маскарпоне з чудовим сиром рікотта ", – говорить Джеймі Олівер.
Дивіться відео, як приготувати трайфл на Різдво:
Тірамісу з апельсинами
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 309 ккал на порцію
Інгредієнти:
- 200 мл жирних вершків
- 100 г якісного чорного шоколаду (70%), плюс для подачі
- 100 г печива савоярді
- 150 мл гарячої міцної кави
- 50 мл десертного вина "Він Санто" або солодкого хересу
- 500 г сиру рікотта
- 250 г сиру маскарпоне
- 1 чайна ложка ванільної пасти
- 3 столові ложки рідкого меду
- 1 апельсин або мандарин
Спосіб приготування:
- Щоб зробити ганаш, вилийте вершки в каструлю і обережно доведіть до кипіння на середньому вогні.
- Додайте щіпку морської солі, розламайте шоколад і перемішайте. Суміш повинна стати гладкою і блискучою. Потім зніміть з вогню і відкладіть в сторону.
- Викладіть печиво в форму 20 см x 30 см, обережно полийте гарячим підсолодженим кави і збризніть його вином або солодким хересом.
- Розподіліть шоколадний ганаш поверх рівним шаром.
- У кухонному комбайні подрібніть рікотту, маскарпоне, пасту з ванільних бобів і мед до гладкої однорідної маси. Вилийте цю вершкову суміш поверх шару шоколаду.
- Поставте в холодильник мінімум на 2 години, щоб десерт застиг. Подавайте, посипавши тертим шоколадом і апельсиновою або мандаринової цедрою.
Порада від Джеймі Олівера
Цей смачний десерт можна приготувати за день-два до приготування. Його навіть можна заморозити, а потім поставити в холодильник на ніч, щоб десерт відтанув.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати персикове желе з вершками. "Сьогодні" також ділились рецептом суфле з шоколадом і сиром.