I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Десерт на Новий рік і Різдво: тірамісу з апельсинами від Джеймі Олівера

"Голий кухар" вирішив зробити італійський десерт по-справжньому зимовим

"Це різдвяний рецепт класичного італійського десерту тірамісу . Моя дружина Джулс вважає за краще цю версію, так як вона не містить сирих яєць, і я зробив її більш легкою, скомбінувавши маскарпоне з чудовим сиром рікотта ", – говорить Джеймі Олівер.

Дивіться відео, як приготувати трайфл на Різдво:

Реклама

Читайте також:

Тірамісу з апельсинами

Реклама

Час приготування:

  • 40 хвилин

Калорійність:

  • 309 ккал на порцію

Інгредієнти:

Реклама
  • 200 мл жирних вершків
  • 100 г якісного чорного шоколаду (70%), плюс для подачі
  • 100 г печива савоярді
  • 150 мл гарячої міцної кави
  • 50 мл десертного вина "Він Санто" або солодкого хересу
  • 500 г сиру рікотта
  • 250 г сиру маскарпоне
  • 1 чайна ложка ванільної пасти
  • 3 столові ложки рідкого меду
  • 1 апельсин або мандарин

Спосіб приготування:

  1. Щоб зробити ганаш, вилийте вершки в каструлю і обережно доведіть до кипіння на середньому вогні.
  2. Додайте щіпку морської солі, розламайте шоколад і перемішайте. Суміш повинна стати гладкою і блискучою. Потім зніміть з вогню і відкладіть в сторону.
  3. Викладіть печиво в форму 20 см x 30 см, обережно полийте гарячим підсолодженим кави і збризніть його вином або солодким хересом.
  4. Розподіліть шоколадний ганаш поверх рівним шаром.
  5. У кухонному комбайні подрібніть рікотту, маскарпоне, пасту з ванільних бобів і мед до гладкої однорідної маси. Вилийте цю вершкову суміш поверх шару шоколаду.
  6. Поставте в холодильник мінімум на 2 години, щоб десерт застиг. Подавайте, посипавши тертим шоколадом і апельсиновою або мандаринової цедрою.

Порада від Джеймі Олівера

Цей смачний десерт можна приготувати за день-два до приготування. Його навіть можна заморозити, а потім поставити в холодильник на ніч, щоб десерт відтанув.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати персикове желе з вершками. "Сьогодні" також ділились рецептом суфле з шоколадом і сиром.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти