На Новий рік і Різдво традиційно готують смачну солодку випічку: фруктові кекси, штоллени та печиво. Ми розповімо, як зробити смачне домашнє печиво з ягідною начинкою. Воно може зберігатися в коробці близько двох тижнів, залишаючись м'яким і розсипчастим.
Печиво з джемом
Інгредієнти на 18-20 штук:
- 100 г вершкового масла (82% жирності)
- 50 г цукрової пудри
- 1 білок
- 200 г борошна
- щіпка морської солі
- 1/2 стручка ванілі (за бажанням)
- 3-4 краплі мигдальної есенції (за бажанням)
- густий ягідний джем – для начинки
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Деко застелити папером для випічки.
- Масло кімнатної температури збити з цукровою пудрою в кухонному комбайні, додати білок, знову збити. Всипати борошно, додати сіль, вміст стручка ванілі або мигдалеву есенцію, збивати доти, доки тісто не почне збиратися в кулю навколо ножів.
- Замісити тісто, сформувати з нього кулю і залишити на 10 хвилин.
- Скачати з тіста кульки, в яких зробити заглиблення за допомогою пальця, викласти печиво на підготовлений лист і прибрати в холодильник на 1 годину. Духовку розігріти до 190 градусів.
- Випікати печиво на верхньому рівні в попередньо розігрітій духовці 6-8 хвилин, дістати, знову зробити заглиблення пальцем або ручкою ложки, повернути в духовку і випікати ще 6-8 хвилин. Печиво має підрум'янитися знизу і залишитися світлим зверху, чим довше воно випікається, тим більша ймовірність того, що з'являться тріщинки.
- Гаряче печиво посипати просіяною цукровою пудрою, заглиблення заповнити джемом.
Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" ділилися рецептом смачного десерту з вівсяним печивом. Ми також писали, як приготувати смачне пісне печиво. Крім цього, ми розповідали, як зробити печиво з житнього борошна за рецептом Валентини Хамайко.
Напомним, ранее сайт "Сегодня" делились ререцептом смачного десерту з вівсяним печивом ченьем. Мы также писали, как як приготувати смачне пісне печиво нье. Кроме этого, мы рассказывали, как сделать пепечиво з житнього борошна уки по рецепту Валентины Хамайко.
Дивіться відео, як приготувати смачну сирне печиво: