Печиво на Новий рік: кураб'є з ягідним джемом

Замість джему ви можете наповнити печиво розтопленим шоколадом

На Новий рік і Різдво традиційно готують смачну солодку випічку: фруктові кекси, штоллени та печиво. Ми розповімо, як зробити смачне домашнє печиво з ягідною начинкою. Воно може зберігатися в коробці близько двох тижнів, залишаючись м'яким і розсипчастим.

Печиво з джемом 

Інгредієнти на 18-20 штук: 

  • 100 г вершкового масла (82% жирності)
  • 50 г цукрової пудри
  • 1 білок
  • 200 г борошна
  • щіпка морської солі
  • 1/2 стручка ванілі (за бажанням)
  • 3-4 краплі мигдальної есенції (за бажанням)
  • густий ягідний джем – для начинки

Рецепт приготування: 

  1. Деко застелити папером для випічки.
  2. Масло кімнатної температури збити з цукровою пудрою в кухонному комбайні, додати білок, знову збити. Всипати борошно, додати сіль, вміст стручка ванілі або мигдалеву есенцію, збивати доти, доки тісто не почне збиратися в кулю навколо ножів.
  3. Замісити тісто, сформувати з нього кулю і залишити на 10 хвилин.
  4. Скачати з тіста кульки, в яких зробити заглиблення за допомогою пальця, викласти печиво на підготовлений лист і прибрати в холодильник на 1 годину. Духовку розігріти до 190 градусів.
  5. Випікати печиво на верхньому рівні в попередньо розігрітій духовці 6-8 хвилин, дістати, знову зробити заглиблення пальцем або ручкою ложки, повернути в духовку і випікати ще 6-8 хвилин. Печиво має підрум'янитися знизу і залишитися світлим зверху, чим довше воно випікається, тим більша ймовірність того, що з'являться тріщинки.
  6. Гаряче печиво посипати просіяною цукровою пудрою, заглиблення заповнити джемом.

Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" ділилися рецептом смачного десерту з вівсяним печивом. Ми також писали, як приготувати смачне пісне печиво. Крім цього, ми розповідали, як зробити печиво з житнього борошна за рецептом Валентини Хамайко.

Напомним, ранее сайт "Сегодня" делились ререцептом смачного десерту з вівсяним печивом ченьем. Мы также писали, как як приготувати смачне пісне печиво нье. Кроме этого, мы рассказывали, как сделать пепечиво з житнього борошна  уки по рецепту Валентины Хамайко.

Дивіться відео, як приготувати смачну сирне печиво:

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Life Сьогоднi на Google News
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Спецпроект
Календар лайфхаків
Червень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 червня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Вечеря за ₴200 000 в Києві
За що такі гроші?
Хронометраж
12
дній
01
годин
38
хвилин
46
секунд
6 - 18 червня

74-й Каннський кінофестиваль

Перейти на спецтему
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Зробити в перебігу дня 4000 кроків
Тренуватися
Лайфхак дня
Як швидко і компактно зібрати валізу у відпустку
Хакнути

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти