Ідея для святкової вечері: дорада на грилі з помідорами і цукіні

28 листопада 2018, 16:20
Якщо у вас немає доступу до відкритого вогню, посмажити рибу можна на сковороді гриль

Дорада на грилі Фото: depositphotos.com

Дорада – це смачна і корисна риба, яку дуже складно зіпсувати. Тому приготувати її під силу навіть початківцям-кулінарам. Учасник "МастерШеф" 8-й сезон Дмитро Кравчук поділився рецептом запеченої доради з лимоном, черрі і цукіні.

Дорада на грилі з томатами і цукіні

Реклама

Складові:

  • Дорада – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Чебрець – 1 гілочка
  • Сіль і перець – за смаком
  • Оливкова олія – 10 г
  • Цукіні – 100 г
  • Помідори черрі – 80 г

Рецепт приготування:

  1. Зачистити дораду.
  2. Зробити по три надрізи на черевці з обох сторін.
  3. Для маринаду додати сіль, перець, сік лимона і гілку чебрецю.
  4. Залишити рибу в холодильнику на годину.
  5. З овочами таку ж процедуру зробити перед обсмажуванням.
  6. Рибу обсмажувати 7 хвилин з кожного боку. Овочі – до 2 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сібаса по-прованськи. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом лосося в медово-соєвій глазурі. Крім цього, ми розповідали, як приготувати киш із рибою і морепродуктами.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати мідії в часниково-вершковому соусі: