Ідея для осіннього обіду: гарбузовий суп-пюре з волоськими горіхами

28 вересня 2018, 14:02
Замість волоських горіхів ви можете взяти мигдаль або арахіс

Гарбузовий крем-суп. Фото: freepik.com

Коли ви будете вибирати гарбуз для приготування супу, пам'ятайте, що найекономічніший – мускатний: в ньому найбільше м'якоті. А ось найсолодший і ароматніший – горіховий гарбуз.

Гарбузовий суп з горіхами  

Реклама

Складові: 

  • 400-500 г гарбуза
  • 1 середня цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 500 мл молока
  • сіль
  • спеції
  • мелений перець
  • 50 г підсмажених горіхів

Рецепт приготування:

  1. Гарбуз почистити і довільно нарізати. Запікати в розігрітій до 180 С духовці, поки м'якоть не почне легко проколюватися виделкою.
  2. У середній каструлі розігріти невелику кількість масла. Обсмажити нарізану цибулю до м'якості, додати часник і готувати ще хвилину.
  3. Додати гарбузове пюре і перебити всі блендером.
  4. Повернути каструлю на вогонь, додати молоко і перемішати. Довести суп до кипіння і зняти з плити.
  5. Посолити і поперчити гарбузовий суп за смаком. Подавати разом з горішками.

Нагадаємо, раніше вчені заявили, що гарбуз захищає від гіпертонії і допомагає захистити печінку. А дієтологи розповіли, кому не можна вживати гарбуз. 

Реклама

Дивіться відео про найдорожчі супи світу: