Ідеї закусок для пікніка: що взяти з собою на природу

3 червня 2020, 17:50
Рецепти сендвічів, мафінів і закусок з лаваша

Закуска для походу на природу

Літні закуски для пікніка можна взяти з собою з дому або приготувати вже на місці. Обов'язково захопіть для них тарілки, виделки і серветки і подавайте, поки запікається м'ясо на грилі.

У нашій добірці ви знайдете: лаваш з лососем, несолодкі мафіни з овочами, гарячий хліб з сиром за рецептом Юлії Висоцької, піту з курячим салатом і сендвічі з тунцем від Марти Стюарт.

Реклама

Лаваш гриль з рибою, томатами і сиром

Лаваш з начинкою з лосося, помідорів і сиру

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

Реклама
  • 200 г відвареного філе лосося
  • 1 упаковка лаваша
  • 2 свіжих помідори
  • 100 г тертого сиру
  • Соус тартар – за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Рибу попередньо відварити в спеціях, остудити і розібрати на шматки.
  2. На тонкий лаваш викласти нарізаний помідор і шматочки риби.
  3. Полити соусом тартар і посипати тертим сиром. За бажанням приправити.
  4. Згорнути все в довгий рол і покласти на решітку гриль. Готувати близько 7-8 хвилин з кожного боку, поки лаваш не підрум'яниться.

Дивіться відео, як зробити закусочні трикутники з лаваша з тунцем:

Реклама

Порада: щоб приготувати домашній соус тартар, візьміть по 250 мл сметани або натурального йогурту і домашнього майонезу, 100 г дрібних маринованих огірків, 2 ст. л. солоних каперсів, 2 варені жовтки, пучок кропу. Каперси, огірки і кріп дрібно наріжте. Сметану, майонез і жовтки збийте в блендері до отримання однорідної гладенької маси. Додайте в соус каперси, огірки і кріп, перемішайте.

Мафіни з сиром і болгарським перцем

Кекси для пікніка

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 2 чашки борошна (можна цільнозернового)
  • 1 ч.л. розпушувача тіста
  • По 1/2 ч.л. соди і солі
  • 3/4 чашки сиру або фети
  • 1/2 чашки дрібно порізаного запеченого червоного перцю
  • 3 ст.л. рубленого свіжого базиліка
  • 1 склянка молока
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 1/4 чашки оливкової олії
  • 1 яйце

Спосіб приготування:

  1. Змішати сухі інгредієнти в одній мисці. В окремій ємності з'єднати фету або сир, печений перець і рубаний базилік.
  2. Збити яйце з оливковою олією і молоком. Влити цю суміш в посуд з борошном, перемішати.
  3. Додати до отриманого тіста суміш з фетою і розкласти по формах.
  4. Випікати при 190 ºС протягом 20 хвилин.

Хліб з сиром на грилі по рецепту Юлії Висоцької

Напівсухі вина добре поєднуються з овочевими та грибними закусками

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

  • Невеликі булки – 6 шт.
  • Сир Камамбер або Брі – 200 г

Спосіб приготування:

  1. Розламати або розрізати кожну булку вздовж навпіл, але не до кінця і покласти м'якоттю на гриль, щоб вона засмажилась.
  2. Сир нарізати товстими шматочками.
  3. Хліб перевернути і на підсмажену сторону покласти по 2-3 шматочки сиру. Потримати ще 1-2 хвилини на грилі, щоб сир злегка поплив.
  4. Подавати закуску разом з келихом холодного вина. Смачного!

Піта з курячим салатом

Піта з куркою і овочами

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

  • 1 куряче філе
  • 1 болгарський перець
  • 2-3 свіжих огірки
  • Кілька листів салату
  • 1-2 піти
  • 100 г майонезу або натурального йогурту
  • Сіль, перець за смаком
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе помийте і обсушіть. Натріть сіллю і перцем, збризніть олією.
  2. Застеліть деко фольгою і викладіть зверху курку. Відправте в розігріту до 180-200 ° С духовку на 10 хвилин, потім переверніть філе і готуйте ще 10 хвилин.
  3. Солодкий перець помийте, почистіть від насіння і наріжте тонкими смужками.
  4. Огірки помийте і поріжте тонкими брусочками.
  5. Зелень помийте і подрібніть.
  6. Готове філе остудіть до кімнатної температури, поріжте невеликими шматочками.
  7. З'єднайте куряче м'ясо, солодкий перець, огірки, майонез і зелень у великій мисці. Перемішайте.
  8. Зробіть в піті надріз, вкладіть кілька листківя салату і наповніть готовим курячим салатом.

Сендвічі з тунцем за рецептом Марти Стюарт

Близнюки люблять компліменти, обов'язково присмачте сендвічі з тунцем оригінальним соусом

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

  • 340 г консервованого тунця в олії
  • 2 тонко нарізаних стебла селери
  • 1 яблуко Гала або Макінтош, очищене і нарізане кубиками
  • 3 ст.л. легкого майонезу
  • 2 ст.л. подрібненого листя базиліка
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • Сіль, перець за смаком
  • 8 скибочок житнього хліба

Спосіб приготування:

  1. У середній мисці з'єднати тунець, селеру, яблуко, майонез, базилік і лимонний сік; добре перемішати. Приправити сіллю і перцем.
  2. Намазати салат на чотири скибочки хліба, накрити зверху скибочками. Подавати сендвічі разом з чаєм або кавою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з редискою для пікніка. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами лаваша з сиром на багатті.