Куди їхати у серпні

Оновлюємо гардероб

Ритуали ранку

Підкорюємо гори

Тести

Найдорожче

Лаваш із сиром на багатті: 5 варіантів для пікніка

Лаваш універсальний, але найкраще поєднується з різними сирами та зеленню

Це коли м'ясо щойно потрапило до вогню – і з'являється час трохи вгамувати голод легкими закусками. Лаваш із сиром, мабуть, найважливіший герой цього дійства. Не шкодуйте зелені та експериментуйте з овочами і м'ясом для начинки. Нижче – 5 рецептів цієї гарячої закуски.

Лаваш на багатті з плавленим сирком

Лаваш з плавленим сиром
Лаваш з плавленим сиром / Фото: Depositphotos

Ця гаряча закуска підійде як для сніданку, так і весняного пікніка. Ви можете обсмажити її на решітці гриля.

Складові:

  • 1 плавлений сирок
  • 1 тонкий вірменський лаваш
  • 200 г шинки
  • 1 яйце
  • 30 г вершкового масла
  • 1 помідор
  • 50 г твердого сиру
  • 1 пучок зелені

Спосіб приготування:

  1. Збийте розм'якшене вершкове масло разом з яйцем. Вилийте суміш на розігріту сковороду і обсмажте, весь час помішуючи лопаткою.
  2. Наріжте шинку кубиками.
  3. Зелень помийте і дрібно порубайте.
  4. Помідор помийте, розріжте навпіл і наріжте тонкими часточками.
  5. Сир натріть на крупній тертці.
  6. Тонкий вірменський лаваш рівномірно намажте плавленим сирком. На одну половину лаваша викладіть шинку, зелень, помідори, тертий сир і яйця-скрембл. Накрийте другою половиною, притисніть і розріжте навпіл.
  7. Розігрійте суху сковороду на вогні та підсмажте лаваш з двох боків. Або обсмажте на решітці гриля. Подавайте гарячим.

Лаваш із сиром, помідорами і лососем на багатті

Лаваш з лососем
Лаваш з лососем / Фото: Depositphotos

Хрусткий лаваш з рибною начинкою – чудова закуска для посиденьок на природі. Якщо у вас є сковорода-гриль, ви можете приготувати такий рулет, не виходячи з кухні.

Складові:

  • 200 г відвареного філе лосося
  • 1 упаковка лаваша
  • 2 свіжих помідори
  • 100 г тертого сиру
  • Соус тартар – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Рибу попередньо відварити в спеціях, остудити і розібрати на шматки.
  2. На тонкий лаваш викласти нарізаний помідор і шматочки риби.
  3. Полити соусом тартар і посипати тертим сиром. За бажанням приправити.
  4. Згорнути все в довгий рол і покласти на решітку гриль. Готувати близько 7-8 хвилин з кожного боку, доки лаваш не підрум'яниться.

Читайте також:

Лаваш із сиром і зеленню на багатті

Лаваш з твердим сиром
Лаваш з твердим сиром / Фото: Depositphotos

Лаваш з начинкою із сиру і зелені – ідеальний рецепт для пікніка.

Складові:

  • 1 лаваш (краще круглий)
  • 100 г твердого сиру
  • Свіжа зелень – за смаком
  • Олія
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Натерти сир на тертці. Викласти на лаваш і рясно присипати подрібненою зеленню. За смаком посолити і поперчити.
  2. Зверху покласти другий лаваш або використовувати один, звернувши його навпіл.
  3. Змастити олією і обсмажити з обох боків, щоб сир розплавився.

Лаваш з бринзою і помідорами на багатті

Лаваш з бринзою
Лаваш з бринзою / Фото: Depositphotos

В'ялені томати можна замінити свіжими. Вам потрібно буде нарізати їх кружальцями і викласти зверху на начинку.

Складові:

  • 2 вірменських лаваші
  • 200 г бринзи
  • 100 г зелені (петрушки, зеленої цибулі, базиліка)
  • 2 ст. л. нарізаних в'ялених помідорів
  • Спеції
  • Вершкове масло – за бажанням

Спосіб приготування:

  1. Зелень порізати, бринзу натерти на тертці. Змішати зелень, бринзу і в'ялені помідори, поперчити за смаком.
  2. Лист лаваша розрізати на 6 частин.
  3. Начинку викласти на середину лаваша і загорнути. За бажанням змастити розтопленим вершковим маслом.
  4. Відправити на решітку і обсмажити на мангалі з двох боків.

Лаваш із сулугуні та помідорами на багатті

Лаваш з сулугуні
Лаваш з сулугуні / Фото: Depositphotos

Ви можете додати в начинку соус, але лаваш і без нього виходить дуже соковитим.

Складові:

  • 5 листів лаваша
  • 500 г сулугуні
  • 3-4 помідори
  • Великий пучок кропу
  • Оливкова олія

Сособ приготування:

  1. Натерти сир на крупній тертці, кріп подрібнити. Перемішати зелень із сулугуні.
  2. Потім нарізати помідори.
  3. Насипати сир з кропом на край лаваша. Зверху викласти помідори. Досить туго згорнути лаваш, намагаючись при цьому його не порвати. Змастити рулет оливковою олією.
  4. Смажити на розігрітому мангалі близько 10 хвилин, один раз перевернувши.

Тут знайдете ще 5 рецептів страв, приготовлених на грилі.


Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Правильно перекушувати
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Джеймі Олівер радить: 17 підказок для смачної їжі
Хакнути
Сольник зірки
МОГИЛЕВСЬКА
14 серпня / 20:00
5 головних концертів серпня
Леді Гага у сукні-накидці від Valentino
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Серпень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
1 - 7 серпня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Останній місяць літа стартував
10 речей, які треба встигнути зробити у серпні
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти