Ідеальні чорничні маффіни від Марти Стюарт

1 серпня 2018, 16:00
Рецепт літньої випічки від американської телеведучої і автора кулінарних книг

Мафіни з чорницею Фото: dashu83 / Freepik

Мафіни з чорницею - популярний сніданок в Америці. У цьому рецепті від Марти Стюарт є два варіанти приготування: зробити хрустку крихту або посипати маффіни цукром і мускатним горіхом перед випіканням.

Чорничні маффіни від Марти Стюарт

Реклама

Складові:

Для посипки:

  • 1 1/4 чашки борошна
  • 1/2 чашки світло-коричневого цукру
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 3/4 чайної ложки меленої кориці
  • 1/2 чашки вершкового масла, розтопленого і охолодженого

Для кексів:

Реклама
  • 3 чашки плюс 2 столові ложки борошна
  • 1 столова ложка розпушувача
  • 1 чайна ложка солі
  • 6 столових ложок вершкового масла кімнатної температури
  • 1 1/4 чашки цукру
  • 1 велике ціле яйце плюс 2 великих яєчних жовтки
  • 1 чайна ложка екстракту ванілі
  • 1 чашка молока
  • 2 чашки свіжої чорниці
  • цукор і мускатний горіх – за бажанням

Рецепт приготування:

  1. Якщо хочете, приготуйте посипку: перемішайте борошно, коричневий цукор, сіль і корицю в мисці. Влийте розтоплене масло і розмішуйте силіконовою лопаткою доти, поки не утворяться великі крихти.
  2. Розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть 12 формочок для мафінів паперовими вкладишами.
  3. Просійте борошно, розпушувач і сіль в миску.
  4. За допомогою міксера збийте вершкове масло і цукор в пишний світлий крем.
  5. Додайте яйця і ваніль, перемішайте. Чергуючи, додайте борошняну суміш і молоко, починаючи і закінчуючи борошном. Акуратно додайте чорницю, намагаючись не притискати ягоди.
  6. Розділіть тісто між формочками, щедро посипте приготовані крихти. В якості альтернативи можна використовувати цукор, змішаний з мускатним горіхом.
  7. Випікайте близько 30 хвилин, поки маффіни не підрум'яняться. Дайте їм охолонути протягом 15 хвилин у формі, потім перекладіть на решітку.

Нагадаємо, раніше ми ділилися ррецептами пирога із шовковицею и смачними домашніми лимонадами від Марти Стюарт.

Дивіться відео, як насправді потрібно зберігати чорницю:

Реклама