Холодний фруктовий чай: три незвичайних рецепта для літа

3 серпня 2020, 12:48
Пропонуємо вам кілька ідей холодного чаю з фруктами

Холодний чай

Домашній холодний чай – один з кращих літніх напоїв, адже він чудово втамовує спрагу в спекотну погоду. Для приготування напою найкраще підійде міцно заварений чай гарного сорту, настій якого охолоджений в холодильнику.

Як зробити настій? Він повинен бути міцним, з урахуванням того що, змішавшись з льодом, стане чайним напоєм середньої міцності. Чайний настій готують зазвичай завчасно і тримають в холодильнику.

Реклама

Коли приготуєте чай, залийте його у високу склянку, заповнений більш ніж наполовину дрібним льодом. Тепер можна додавати цукор, кружечок апельсина або лимона і листок м'яти, а також шматочки інших фруктів, фруктові соки, ягоди, прянощі і навіть алкогольні напої.

Апельсиново-вишневий холодний чай

Холодний чай з вишнею

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Складові:

  • Зелений чай (заварений) – 150 мл
  • Апельсин – 2 часточки
  • Вишневий сироп – 20 г
  • М'ята – 5 г

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Заварюємо чорний чай (6 г заварки на 150 мл води), даємо охолонути.
  2. Переливаємо в келих, додаємо шматочки апельсина, вишневий сироп (або вишневий сік), листочки м'яти.
  3. Перемішуємо, додаємо кубики льоду і подаємо.

Холодний чай з фруктами

Холодний чай з лимоном і м'ятою

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

  • Чай чорний, зелений або фруктовий – 1 пакетик
  • М'ята – 1 гілочка
  • Лимон – 1/2 шт.
  • Лайм – 2 шматочка
  • Ківі – 1/2 шт.
  • Апельсин – 1/2 шт.
  • Цукор – за смаком

Дивіться відео, як зробити лимонад з базиліком і малиною:

Спосіб приготування:

  1. У склянку кладемо спершу цукор, чай і заливаємо наполовину окропом. Якщо використовуємо пакетований чай, то даємо постояти 3 хвилини, якщо заварний – 5-6 хвилин.
  2. Додаємо гілочку м'яти і той нарізаний фрукт, який відповідає чаю: в чорний – лимон і лайм, в зелений – ківі, у фруктовий – апельсин.
  3. Далі доверху наповнюємо склянку льодом, даємо постояти кілька хвилин, прикрашаємо на свій смак і подаємо.

Яблучний холодний чай

Яблучний холодний чай

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • Зелений чай (заварений) – 100-150 мл
  • Яблучний сироп – 20-30 г
  • Яблуко – 3 часточки
  • Лайм – 2 часточки
  • М'ята – 5 г
  • Мед – 40 г

Спосіб приготування:

  1. Заварюємо зелений чай (з розрахунку 6 г заварки на 100-150 мл води), даємо йому охолонути.
  2. Переливаємо в келих, додаємо яблучний сироп (можна взяти сік, але тоді його потрібно 1 до 1, тобто теж 100-150 мл), нарізані часточками яблуко і лайм, листочки м'яти.
  3. Перемішуємо, додаємо кубики льоду і подаємо.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити холодний зелений чай з лимоном, а також ділилися рецептом простої сангрії з фруктами.