Холодник на кефірі: рецепт освіжного супу від Юлії Висоцької

31 липня 2020, 17:43
Холодник – це літній суп з буряка. Як і окрошку, його готують на кефірі або на квасі

Холодний борщ з буряка

Влітку завжди хочеться чогось легкого і прохолодного. Юлія Висоцька запропонувала рецепт, перевірений часом – холодник з буряком і кефіром.

"Я б сказала, що це досить вільний рецепт: і огірки, і редис можна додавати в холодник на свій смак, та й водою розбавляйте його до тієї консистенції, яка подобається особисто вам! Крім кропу і петрушки сюди відмінно підійде зелена цибуля", – порадила Юлія Висоцька.

Реклама

Холодник від Юлії Висоцької

Холодний борщ з буряка

Час приготування:

Реклама
  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 54 ккал на 100 г

Складові:

  • 4 буряка
  • 2 яйця
  • 100 г сметани
  • 2 огірка
  • 3 шт. редису
  • 2 гілочки кропу
  • 2 гілочки петрушки
  • 1 л кефіру
  • 1/2 ч. л. морської солі

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 180 °C.
  2. Буряк запекти, потім почистити і натерти на крупній тертці.
  3. Яйця відварити круто, потім почистити і розрізати навпіл.
  4. Огірки порізати дрібними кубиками, редис – напівкружечками.
  5. У глибокій мисці з'єднати буряк з огірками і редискою, посолити, влити кефір і холодну кип'ячену воду, все перемішати.
  6. Кріп і петрушку дрібно порубати, додати в холодник.

Як подавати холодник

Розлити холодник в тарілки, додати в кожну половинку яйця і столову ложку сметани.

Дивіться відео, як приготувати окрошку з ковбасою:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати буряк на пару, а також розповідали, як зробити холодний борщ на квасі .