Грибний сезон: як приготувати маслюки, мариновані з гірчицею

10 вересня 2018, 17:00
Маслюки ідеально підходять для маринування зі спеціями

Мариновані гриби на зиму Фото: pixabay.com

Маринування – це прекрасний спосіб заготовити гриби на зиму. Вони виходять особливо смачними завдяки додаванню прянощів і спецій. Сьогодні ми розповімо, як приготувати мариновані маслюки з гірчицею і оцтом.

Маслюки, мариновані з гірчицею

Реклама

Складові:

  • 10-літрова каструля маслюків
  • 7-8 лаврових листів
  • 5-7 парасольок кропу
  • 15-20 горошин чорного перцю
  • 5-7 горошин запашного перцю
  • 3-5 гвоздики
  • маленька жменя зерен гірчиці
  • 2 ст. л. нейодованої солі
  • 1 ст. л. без гірки цукру
  • 100 г оцту 9%

Рецепт приготування:

  1. Маслюки очистіть від трави і землі, ретельно промийте, не знімаючи шкірку з капелюшків. Якщо гриби дрібні, їх можна викласти в каструлю цілком, якщо великі або середні, їх необхідно порізати.
  2. Наповніть каструлю водою доверху і доведіть до кипіння. У міру уварювання грибів можна додавати ще води, при цьому не забуваючи постійно знімати піну.
  3. Варіть маслюки протягом 40-45 хвилин, після чого додайте спеції – лаврові листочки, кріп, перець, гвоздику, суху гірчицю в зернах, сіль, цукор і оцет. Сіль і цукор можна додати за смаком, проте маринад повинен вийти трохи пересоленим. Після того як спеції додані, варіть гриби ще 15 хвилин і зменшіть вогонь до мінімуму.
  4. В цей час підготуйте стерилізовані банки й ополоник. Постійно помішуючи гриби, ополоником розлийте вміст по банках і відразу закатаіте їх кришками, переверніть догори дном і укутайте ковдрою.
  5. Банки з маслюками, приготовані за цим рецептом, можна зберігати при кімнатній температурі.

Нагадаємо, раніше ми писали, чому не можна давати лісові гриби дітям. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом овочевої ікри з опеньками. Крім цього, ми розповідали, як зварити соус із сушених білих грибів.

Реклама

Дивіться відео, як не отруїтися лісовими грибами: