Яловичий стейк в гірчичному маринаді: рецепт дня

2 червня 2020, 16:59
Готуємо стейк в маринаді з діжонської гірчиці і коричневого цукру

Стейк з гірчицею

Головний секрет смачного яловичого стейка – якісне м'ясо. Воно повинно бути свіжим, не замороженим. Крім цього, важливо вибрати хороший маринад. Ми пропонуємо рецепт з діжонською гірчицею і коричневим цукром.

Готовність стейка перевіряється натисканням на нього пальця. Стейк з кров'ю повинен бути м'яким; добре просмажений – твердим, а стейк середнього просмаження повинен являти собою якусь "золоту середину".

Реклама

Стейк з яловичини з гірчицею

Стейк з гірчицею

Час приготування:

Реклама
  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 300 г на порцію

Складові:

  • 450 г яловичого стейка
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 2 ст.л. діжонської гірчиці
  • 2 ст.л. коричневого цукру
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Стейк покладіть в миску. Додайте оливкову олію, гірчицю, коричневий цукор. Натріть м'ясо. Посоліть і поперчіть.
  2. Залиште стейк маринуватися на 1-4 години.
  3. Потім поставте його в холодильник на 10-15 хвилин.
  4. Сковороду або гриль з невеликою кількістю оливкової олії розігрійте на сильному вогні.
  5. Викладіть яловичий стейк і смажте його до бажаної готовності.

Як подавати яловичий стейк

Подавайте яловичий стейк гарячим разом з соусами до м'яса і овочевим салатом.

Дивіться відео, як зробити реберця барбекю:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати свинячий стейк на грилі. Крім цього, ми розповідали, як приготувати стейк ті-бон з овочами гриль.