Гарячі закуски на Новий рік: ТОП-5 рецептів

26 грудня 2017, 17:18
Ці страви послужать прекрасним початком святкової вечері

Гарячі новорічні закуски Фото: topntp26/Freepik

Одним з найголовніших пунктів новорічного меню-2018 гарячі закуски. Важливо, щоб вони були різноманітними і добре поєднувалися між собою.

Ж юльєн з куркою і грибам и

Реклама

Фото: Delights Of Culinaria

Інгредієнти:

Реклама
  • куряче філе – 150 г
  • печериці – 150 г
  • цибуля ріпчаста – 80 г (для гасіння) + 145 г (для бульйону)
  • сир твердий – 60 г
  • соняшникова олія (рафінована) – 15 мл
  • вершкове масло – 15 г
  • сіль – 10 г (2 ч.л.)
  • лавровий лист – 1 шт.
  • запашний перець – 1 горошина
  • гвоздика – 1 бутон
  • біле сухе вино – 50 мл

Рецепт приготування:

1. Відваріть куряче філе в окропі, додавши до нього цибулину, сіль, перець, лаврове листя і гвоздику.

2. Цибулю і печериці наріжте соломкою.

Реклама

3. Потушкуйте цибулю в суміші рослинного масла і вершкового масла 15 хвилин. Потім додайте біле сухе вино і тушкуйте ще 5 хвилин. Викладіть цибулю на серветку.

4. На окремій сковороді підсушіть печериці.

5. Змішайте в мисці нарізане філе, гриби і цибулю, залийте соусом бешамель і все добре перемішайте.

6. Розкладіть жульєн по кокотницях або порційних керамічних формочках і густо посипте натертим сиром.

7. Поставте страву до попередньо розігрітої духовки.

Запікайте при температурі 200 градусів до повного розплавлення сиру – протягом 10-15 хвилин.

Пиріжки з листкового тіста з картоплею і м'ясом

Фото: emerils.com

Інгредієнти:

  • листкове тісто – 500 г
  • картопля – 1 кг
  • м'ясо – 400 г
  • яйце – 1 шт.
  • твердий сир – 50 г
  • цибуля – 1 шт.
  • солоні огірки – 3-4 шт.
  • зелень
  • сіль перець

Рецепт приготування:

1. Відваріть картоплю в підсоленій воді до готовності і приготуйте з неї пюре.

2. М'ясо наріжте дрібними шматочками, цибулю наріжте. Обсмажте м'ясо на сковороді протягом 3 хвилин, додайте до нього цибулю, посоліть, поперчіть, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 10 хвилин.

3. Потім зніміть кришку і дайте потушкувати ще 3-4 хвилини. Солоні огірки наріжте дрібними кубиками.

4. Листкове тісто розділіть на безліч дрібних кульок і розкачайте їх в коржики. На кожен коржик з тіста покладіть кілька ложечок картопляного пюре, трохи м'яса з цибулею і солоні огірочки. Защипайте пиріжки, але не до кінця, щоб посередині залишилася дірочка.

5. Викладіть човники з начинкою на деко, змащене маслом, і випікайте в розігрітій до 180 °С духовці до готовності.

Фаршировані печериці з фетою і перцем

Фото: Onion Rings & Things

Інгредієнти:

  • великі печериці – 10 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • солодкий червоний перець – 0.5 шт.
  • бринза – 100 г
  • кріп – пучок
  • сіль

Рецепт приготування:

1. Печериці помийте, видаліть ніжки. Посоліть. Обсмажте капелюшки на сковороді з рослинним маслом з двох сторін до легкої золотої скоринки. Викладіть на блюдо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

2. Ніжки грибів і цибулю подрібніть. Перець очистіть від насіння і прожилок і наріжте дрібними кубиками. Бринзу наріжте кубиками і подрібніть кріп.

3. Грибні ніжки обсмажте разом з цибулею і перцем. Додайте бринзу і кріп, перемішайте. Цією начинкою нафаршируйте підготовлені капелюшки печериць.

4. Поставте в розігріту до 180 °С духовку на 10 хвилин.

М'ясні рулетики з шинкою і огірками

Фото: vkus-landia.ru

Інгредієнти:

  • свиняча або яловича вирізка – 750 г
  • шинка або бекон – 250 г
  • мариновані огірки – 200 г
  • сіль, перець – за смаком

Для соусу:

  • томатний соус – 200 мл
  • вода або овочевий бульйон – за смаком
  • сметана – кілька ложок
  • приправи – за смаком
  • рубана зелень – за смаком

Рецепт приготування:

1. М'ясо помийте, наріжте скибочками завтовшки 1,5 – 2 см. Відбийте молотком, посоліть і поперчіть з двох сторін. Покладіть на кожен шматочок по тонкій скибочці шинки і трохи нарізаних соломкою огірків. Загорніть в рулетики, за бажанням скріпіть їх зубочистками.

2. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, обсмажте рулетики до золотистого кольору з усіх боків. Вийміть зубочистки.

3. Додайте томатний соус і воду, готуйте під кришкою близько 30-40 хвилин. Наприкінці додайте сметану, приправте за смаком і додайте зелень.

Темпура з креветок

Фото: Mirakuya Japanese Restaurant

Інгредієнти:

  • великі креветки – 30 шт.
  • борошно – 120 г
  • картопляний крохмаль – 30 г
  • крижана вода – 200 мл
  • яйце – 1 шт.
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • рослинне масло для фритюру

Рецепт приготування:

1. Очистіть креветки, залишивши хвостик. Надріжте кожну креветку уздовж спинки, а потім зробіть невеликий надріз поперек. Щоб креветка виглядала по можливості рівною і красивою, її потрібно стиснути по подовжньому розрізу і злегка витягнути.

2. Для кляру злегка збийте яйце, додайте воду, сіль, просіяні борошно і крохмаль, розмішайте виделкою.

3. Добре розігрійте масло для фритюру. Порціями викладайте креветки в кляр і смажте по 1-2 хвилини з кожного боку. Шумівкою дістаньте обсмажені креветки і викладіть на паперовий рушник для видалення зайвого масла.

4. Подавайте страву гарячою разом з соєвим соусом.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептами традиційних салатів на Новий рік. Також ми розповідали, як запекти буженину в духовці.