Гарячі страви на 8 Березня: 5 святкових рецептів

25 лютого 2021, 14:39
Добірка апетитних страв на будь-який смак

Фото: instagram.com/nastyateryanova/

Гарячі страви – один з головних пунктів святкового меню. Рецепти на 8 Березня мають бути небанальними, як і подарунки цього дня, але й не складними і вигадливими. Усі страви з нашої добірки смачні, легкі та красиві. Їх мають оцінити жінки, які не проти смачно поїсти та при цьому намагаються стежити за своєю фігурою.

Свинина з яблуками й курагою в духовці

Рулет зі свинини

Реклама

Рулет зі свинячої вирізки – універсальна святкова страва, яку можна готувати з різними начинками. Ми розповімо, як запекти вирізку з яблуками, курагою і цибулею.

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячої вирізки або корейки
  • 2-3 яблука
  • 100 г кураги
  • 1 цибулина
  • 1 ст. л меду
  • Щіпка меленого коріандру
  • Сіль, перець
  • Олія

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Свинину помити і обсушити. Зробити по центру уздовж волокон надріз, не доходячи до низу 1/2 см. Розсунути м'ясо руками і зробити глибокі поперечні надрізи всередині шматків пласта праворуч і лворуч, уздовж, не доходячи до кожного краю 1/2 см. Розкрити шматок м'яса, як книгу. Надрізати потовщені місця, якщо вони є, накрити м'ясо плівкою і відбити молотком так, щоб завтовшки воно було 1,5-2 см.
  2. Очищені яблука нарізати часточками, попередньо замочену курагу – кубиками, цибулю дрібно посікти. Приправити коріандром, сіллю і меленим перцем, перемішати.
  3. Викласти начинку на м'ясо, згорнути в рулет і за необхідності скріпити вирізку кулінарною ниткою.
  4. Помістити м'ясо на деко, змащене олією. Запікати в розігрітій до 180 °С духовці 1 годину 20 хвилин, періодично поливаючи свинину соком, що виділяється при запіканні.

Читайте також:

Запечений лосось із гірчицею та медом

Запечене філе лосося

Червона риба з медом і гірчицею – це просто, швидко і дуже смачно. Для приготування страви використовуйте тільки свіжого лосося хорошої якості.

Реклама

Інгредієнти:

  • 680-900 г філе лосося
  • 1 1/2 столової ложки меду
  • 1 1/2 столової ложки гірчиці діжонської
  • 3 зубчики часнику, подрібнених
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 1 столова ложка нарізаного свіжого кропу
  • Дрібка солі

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 205 ºC.
  2. У маленькій мисці змішайте мед, гірчицю, часник, 2 столові ложки оливкової олії, лимонний сік, кріп і сіль.
  3. Застеліть деко фольгою. Змастіть філе лосося з обох сторін оливковою олією. Покладіть філе шкірою вниз (якщо на філе є шкіра) на фольгу. Змастіть рибу медово-гірчичною сумішшю за допомогою кулінарного пензлика.
  4. Поставте в духовку і запікайте при температурі 205 ºC впродовж 8-10 хвилин або доти, доки він не приготується (не перетримуйте лосося!). Це нормально, якщо риба залишається трохи сирою в центрі. Коли ви дістанете її з духовки, тепло, що лишилося, приготує філе до кінця.

Курча із соусом з помідорів і перцю

Курча в духовці

Якщо запекти курча в духовці до хрусткої скоринки, а потім подати його з ароматним соусом з томатів і перцю, то вийде ідеальна страва для святкового столу.

Інгредієнти:

Для соусу:

  • Соковиті помідори – 2 шт.
  • Перець солодкий червоний – 2 шт.
  • Перець чилі червоний – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Оцет з хересу – 2 ст. л.
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Майоран сушений – 1 щіпка
  • Сіль морська – 1 щіпка

Для курчати:

  • Невелика тушка курчати – 1 шт.
  • Майоран свіжий – 1 пучок
  • Часник – 2 зубчики
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль морська – 1/4 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 200º С.
  2. Тушку курчати вимити, просушити паперовим рушником, простромити виделкою в декількох місцях, на шкірі зробити надрізи.
  3. Почистити 2 зубчики часнику, подрібнити їх і начинити надрізи у тушці.
  4. Свіжий майоран дрібно порубати.
  5. Присипати курча свіжим майораном, посолити і поперчити, викласти на деко і скропити оливковою олією. Запікати в розігрітій духовці 35-40 хвилин.
  6. Солодкий перець покласти в глибоке деко і запікати 30-40 хвилин.
  7. Помістити запечений перець на кілька хвилин в поліетиленовий пакет і щільно закрити, потім почистити, вийняти насіння і нарізати м'якоть невеликими шматочками.
  8. Часник, що залишився, почистити і подрібнити.
  9. Перець чилі, видаливши насіння, дрібно порубати.
  10. Приготувати соус: розігріти в сковороді 1 ст. ложку оливкової олії, обсмажити часник і чилі, додати дрібку сухого майорану.
  11. Помідори розрізати навпіл, натерти м'якоть на тертці та додати в сковороду. Уварювати соус впродовж 4-5 хвилин, щоб він став густішим.
  12. Додати шматочки запеченого перцю, винний оцет і дрібку солі. Подавати курча із соусом.

Запечена дорада з помідорами чері та оливками

Дорада в духовці

Дорада – це смачна й корисна риба, яку дуже складно зіпсувати. Тому приготувати її під силу навіть початківцям-кулінарам. Ми розповімо, як запекти дораду в середземноморському стилі.

Інгредієнти:

  • Дорада – 2 тушки
  • Філе анчоусів – 6 шт.
  • Суміш оливок і маслин – 12 шт.
  • Помідори чері – 12 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Чебрець – 4 стебла
  • Вино біле – 4 ст. л.
  • Вершкове масло

Спосіб приготування:

  1. Рибу почистіть, випатрайте, промийте і натріть сіллю і перцем.
  2. Розігрійте духовку до 200° С.
  3. Великий прямокутний лист фольги складіть у два шари і викладіть на стіл. У центр покладіть шматочок вершкового масла і 1-2 філе анчоусів, зверху помістіть дораду і підніміть краї фольги.
  4. Лимон і цибулю наріжте тонкими кружечками і викладіть на рибу.
  5. Розкладіть навколо оливки й помідори чері, додайте гілочку чебрецю і по 1 ст. л. вина до кожної порції. Загорніть фольгу в щільний конверт і викладіть на деко. Готуйте 25-30 хвилин.
  6. Конверт з рибою викладіть на блюдо, розкрийте ножицями прямо на столі.

Курячі рулетики із сиром і зеленню

Рулети з сиром та зеленню

Курячі рулетики із сиром і зеленню – проста, смачна і корисна страва. Цей рецепт допоможе перетворити будь-який обід або вечерю на святкову трапезу.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Сир твердий – 50 г
  • Оливкова олія – 3-4 ст. л.
  • Петрушка (зелень) – 1 пучок
  • Гірчиця готова – 1 ч. л.
  • Зубчик часнику
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе промити і обсушити. Розрізати вздовж на дві частини кожне філе. Відбити кожну частину з двох боків.
  2. Для начинки змішати у мисці тертий сир, дрібно нашаткований часник, петрушку і гірчицю. Добре перемішати.
  3. Кожне філе натерти сіллю і змастити оливковою олією. Викласти начинку на м'ясо. Згорнути кожне філе рулетиком і укласти у форму для запікання.
  4. Додати ще 2 ст. л. оливкової олії і поставити в духовку. Запікати 25-30 хвилин за температури 180º C.
  5. Готові рулетики остудити у формі.
  6. Подавати разом з овочами гриль і відвареним рисом.

Тут знайдете оригінальний рецепт капкейків з полуничною начинкою на 8 Березня.