Головні фуд-тренди 2019 року: домашній джем і обіди в фользі

8 січня 2019, 13:00
Дізнайтеся, яким фуд-трендам світ буде слідувати в 2019-м

Варення стане новим трендом 2019 Фото: freepik.com

Модні тренди вже давно поширилися на продукти харчування. Нові тенденції в їжі формуються відразу за декількома принципами – прогнозами кращих шеф-кухарів, попитом у популярних супермаркетах і пошуковими запитами в інтернеті. Давайте подивимося, чим, за версією сайту Popsugar, нас порадує 2019 рік і які фуд-тренди підхоплять користувачі соцмереж.

Домашнє варення

Реклама
Всі шукають рецепти ягідного варення
Фото: pixabay.com

Любите готувати домашнє варення? Ви не самотні! Пошукові запити рецептів домашнього варення, від малинового до ожинового, виросли на 829 відсотків.

Страви з грибами

Гриби будуть додавати в найнеймовірніші страви Фото: pixabay.com
Фуд-блогери тепер у захваті від оригінальних рецептів з грибами. У 2019 році гриби додавати навіть до кави та шоколаду.

Стіл-буфет

Реклама
Основні страви поступляться місцем закускам Фото: pixabay.com
Буфетний стіл з величезною кількістю закусок зробить будь-яке свято особливим. Він ідеально підходить для особливих випадків, весіль та сімейних торжеств.

Домашній хліб

Домашній хліб на заквасці стане новим хітом Фото: pixabay.com
Зараз все більше людей вважають за краще пекти хліб вдома. Особливою популярністю користуються рецепти бездріжджового хліба на заквасці.

Імбирна вода

Імбирна вода має масу корисних властивостей Фото: pixabay.com
Якщо ви додасте в стакан води скибочку імбиру і залишите на кілька годин, то отримаєте корисний для здоров'я напій, що володіє протизапальними і жироспалюючими властивостями.

Страви з бичачими хвостами

Реклама
Страви з бичачих хвостів зручно готувати в мультиварці Фото: Simply Recipes
Судячи з запитів, люди активно шукають рецепти смачних страв з бичачих хвостів, які вони можуть повторити вдома. Існує маса способів приготувати бичачі хвости – від супів до рагу.

Вівсяне молоко

Вівсяне молоко
Фото: pixabay.com

Вівсяне молоко – хороша альтернатива коров'ячому. Воно смачне, екологічно чисте і підходить веганам.

Чайот

Чайот легко адаптувати під будь-яку кухню світу Фото: Mutt & Chops
Це новий Суперфуд з Центральної Америки. Найчастіше в їжу використовуються недостиглі плоди, які варять, тушкують, запікають, фарширують або додають сирими в салати. М'якоть плодів додають у хлібобулочні вироби. Насіння їдять підсмаженими, вони мають горіховий присмак. Бульби багаті крохмалем (до 20%), їх можна готувати так само, як картоплю.

Обіди, приготовані у фользі

Запікати страви під фольгою дуже просто Фото: pixabay.com
Обіди у фользі – найкраще рішення для тих, хто завжди поспішає. Вони вимагають мінімум часу і сил, але виходять чудово смачними і ароматними.

"Пеганська" дієта

У 2019 багато хто перейде на пеганську дієту
Фото: pixabay.com

Частково палеолітична, частково веганська, пеганска дієта стане новим трендом здорового харчування в 2019 році. Пошуки пеганських рецептів у Pinterest збільшилися на 337 відсотків. 

Нагадаємо, раніше ми розповідали, оякий корисний напій стане головним трендом 2019 го року. Cайт "Сегодня" також писав, в чому різниця між просекко і шампанським.

Дивіться відео, які Суперфуд заполонили магазини і ринки: