Риба та картопля фрі за 10 хвилин: швидкий рецепт традиційної англійської страви від Гордона Рамзі

2 жовтня 2020, 12:43
Смажена тріска з картоплею фрі – кулінарний символ Британії

Риба та картопля фрі – найпопулярніша англійська страва ще з часів королеви Вікторії. Це смажена в клярі біла риба, найчастіше тріска, яка подається разом з картоплею.

Гордон Рамзі, відомий британський шеф-кухар, поділився своєю версією риби та картоплі фрі. Він смажить рибу цілком, а картоплю ріже дуже тонко. Крім цього, він рекомендує доповнити страву соусом тартар.

Реклама

Риба та картопля фрі від Гордона Рамзі

Риба і картопля фрі: рецепт з фото

Час приготування:

Реклама
  • 10 хвилин

Калорійність:

  • 451 ккал на порцію

Інгредієнти:

  • 120 г борошна з розпушувачем + для панірування
  • 175 г білої риби (наприклад, тріски)
  • 1 середній яєчний білок
  • 160 мл (1/2 склянки або трохи менше половини пляшки) світлого пива
  • 1 велика очищена воскова картопля
  • Соняшникова олія
  • Сіль
  • 2 ч.л. порошку карі
  • 1 ч.л. розпушувача

Читайте також:

Реклама

Для соусу тартар:

  • 1 ст.л. нарізаних корнішонів
  • 50 г крем-фреш
  • 200 г майонезу
  • 3/4 нарізаної кубиками цибулі-шалот
  • Лимонний сік (близько 1 ч.л.)
  • Гострий соус – за бажанням

Дивіться відео, чому Гордон Рамзі став втрачати підписників:

Спосіб приготування:

  1. Налийте олію в сковороду для смаження і розігрійте на середньому або сильному вогні.
  2. У мисці перемішайте борошно, розпушувач, 1 ч.л. порошку карі і пиво. Потім збийте яєчні білки до утворення жорстких піків і додайте в тісто (якщо суміш занадто густа, додайте води).
  3. Додайте чайну ложку карі-порошку в борошно.
  4. Приправте рибу сіллю, потім обваляйте в борошні. Струсіть надлишки і умочіть тріску в тісто. Переконайтеся, що риба повністю покрита кляром, і змастіть її олією.
  5. Обсмажте рибу з двох боків до золотистої скоринки. Це займе 3-3 1/2 хвилини. Перекладіть її на тарілку, застелену паперовим рушником, і поставте в теплу духовку.
  6. Наріжте картоплю тонкими брусочками (чим тонше шматочки, тим швидше вони приготуються). Потім промокніть паперовим рушником, щоб видалити зайву вологу.
  7. Налийте свіжу олію в сковороду і обсмажте на сильному вогні. Як тільки картопля підрум'яниться, перекладіть її на паперовий рушник і посоліть.
  8. Перемішайте всі інгредієнти для соусу тартар. За бажанням додайте сіль за смаком і гострий соус.

Як подавати страву

Дістаньте рибу з духовки і подавайте разом зі смаженою картоплею і соусом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом вівсянки з корицею від Гордона Рамзі, а також розповідали, як зробити ризото з грибами за його рецептом.