Риба та картопля фрі – найпопулярніша англійська страва ще з часів королеви Вікторії. Це смажена в клярі біла риба, найчастіше тріска, яка подається разом з картоплею.
Гордон Рамзі, відомий британський шеф-кухар, поділився своєю версією риби та картоплі фрі. Він смажить рибу цілком, а картоплю ріже дуже тонко. Крім цього, він рекомендує доповнити страву соусом тартар.
Риба та картопля фрі від Гордона Рамзі
Час приготування:
- 10 хвилин
Калорійність:
- 451 ккал на порцію
Інгредієнти:
- 120 г борошна з розпушувачем + для панірування
- 175 г білої риби (наприклад, тріски)
- 1 середній яєчний білок
- 160 мл (1/2 склянки або трохи менше половини пляшки) світлого пива
- 1 велика очищена воскова картопля
- Соняшникова олія
- Сіль
- 2 ч.л. порошку карі
- 1 ч.л. розпушувача
Для соусу тартар:
- 1 ст.л. нарізаних корнішонів
- 50 г крем-фреш
- 200 г майонезу
- 3/4 нарізаної кубиками цибулі-шалот
- Лимонний сік (близько 1 ч.л.)
- Гострий соус – за бажанням
Дивіться відео, чому Гордон Рамзі став втрачати підписників:
Спосіб приготування:
- Налийте олію в сковороду для смаження і розігрійте на середньому або сильному вогні.
- У мисці перемішайте борошно, розпушувач, 1 ч.л. порошку карі і пиво. Потім збийте яєчні білки до утворення жорстких піків і додайте в тісто (якщо суміш занадто густа, додайте води).
- Додайте чайну ложку карі-порошку в борошно.
- Приправте рибу сіллю, потім обваляйте в борошні. Струсіть надлишки і умочіть тріску в тісто. Переконайтеся, що риба повністю покрита кляром, і змастіть її олією.
- Обсмажте рибу з двох боків до золотистої скоринки. Це займе 3-3 1/2 хвилини. Перекладіть її на тарілку, застелену паперовим рушником, і поставте в теплу духовку.
- Наріжте картоплю тонкими брусочками (чим тонше шматочки, тим швидше вони приготуються). Потім промокніть паперовим рушником, щоб видалити зайву вологу.
- Налийте свіжу олію в сковороду і обсмажте на сильному вогні. Як тільки картопля підрум'яниться, перекладіть її на паперовий рушник і посоліть.
- Перемішайте всі інгредієнти для соусу тартар. За бажанням додайте сіль за смаком і гострий соус.
Як подавати страву
Дістаньте рибу з духовки і подавайте разом зі смаженою картоплею і соусом.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом вівсянки з корицею від Гордона Рамзі, а також розповідали, як зробити ризото з грибами за його рецептом.