Квасоля в томатному соусі на зиму: рецепт приготування

31 липня 2020, 14:59
Рецепт простої заготовки з білої квасолі на зиму

Заготівлі з квасолі на зиму

Квасоля, заготовлена на зиму в томатному соусі – класична консервація, яка стане в нагоді вам, коли потрібно буде доповнити вечерю чимось смачним і соковитим, зварити суп або просто перекусити.

Із вказаної кількості інгредієнтів вийде чотири банки заготовки по 0,5 л.

Реклама

Квасоля на зиму в томатному соусі

Заготівлі з квасолі на зиму

Час приготування:

Реклама
  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 73 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг сухої білої квасолі
  • 2 кг свіжих помідорів
  • 1,5 ст.л. солі
  • 5 ст.л. цукру
  • 3 ст.л. оцту 9%
  • 3-4 зубчики часнику
  • Гострий перець та інші спеції – за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Квасолю замочити в холодній воді на ніч.
  2. Злити рідину, залити свіжою водою і відварити квасолю до готовності. Не солити. Після варіння квасолю залишити в воді.
  3. Приготувати томатний соус. Помідори помити і подрібнити в пюре.
  4. Вилити томатне пюре в каструлю і поставити на вогонь.
  5. Після закипання варити приблизно 20-25 хвилин, щоб видалити зайву рідину.
  6. Щоб додати соусу однорідність, після варіння ще раз подрібнити гарячу масу занурювальним блендером. Можна протерти, щоб позбутися від насіння і шкірки
  7. У соус покласти відварену квасолю, проціджену від рідини.
  8. Додати цукор, сіль, оцет, спеції, часник.
  9. Поставити на вогонь і після закипання варити ще 20 хвилин.
  10. Гарячу квасоля в томатному соусі розкласти по стерильним банкам і відразу ж закрити стерильними кришками.
  11. Зберігати квасолю при кімнатній температурі.

Скільки варити квасолю

Час приготування залежить від сорту квасолі. Варка може зайняти від 30 хвилин до 2 годин.

Дивіться відео, як приготувати квасолю з фаршем на грилі:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати котлети з квасолі з грибами, а також ділилися рецептом іспанського супу з квасолі.