Поживний салат з кульбаб та кропиви легко приготувати за рецептом Євгена Колопотенко / Фото: пресслужба,
Кулінарний експерт, відомий шеф-кухар Євген Клопотенко у програмі "Ранок з Україною" на каналі "Україна" разом із ведучими Лілією Ребрик та Анатолієм Анатолічем приготував весняний салат, інгредієнти для якого можна зібрати у себе під вікном.
"Є відомий усім авокадо-тост, а ми приготуємо вітамінний салат, який є бутербродом. Його треба їсти ножем та виделкою", – коментує Євген Клопотенко в ефірі "Ранку з Україною".
Для салату за рецептом Євгенія Клопотенко вам знадобляться :
- м'ята – 1 пучок;
- кропива глуха – 1 пучок;
- листя кульбаби – 1 пучок;
- варені яйця – 2 шт.;
- хліб – 2 шматочки;
- помідор – 1 шт.;
- волоський горіх – 30 г;
- сік лимона;
- гірчиця;
- сіль;
- олія рослинна.
Листя кульбаби помити, просушити та викласти в миску. Додати щіпку солі та трохи рослинної олії. Перемішати та відставити на час. Крапиву краще брати м'яку чи глуху. Додати в миску з кропивою подрібнені горіхи та олію і добре перем'яти до стану пасти.
Також це можна зробити блендером. На окрему тарілку викласти шматок хліба. Розрізати навпіл яйце і покласти дві частини на хліб. Далі додати половину промаринованих листків кульбаби, викласти трохи горіхової пасти з кропивою, м'яти, негострої гірчиці та кілька крапель лимонного соку або оцту. Більше відео дивіться за посиланням.
Нагадаємо, що канал "Україна" продовжує транслювати загальнонаціональний марафон. "Єдині новини" та брати участь у його виробництві. Улюблені програми та серіали каналу "Україна" виходять в ефірі телеканалу "Індиго TV".
Також ми писали, як приготувати корисний дієтичний салат із буряком без майонезу.