Для випічки, каш і десертів: як приготувати гарбузове пюре

13 листопада 2019, 15:20
Пюре з гарбуза – чудова осіння заготівля

Пюре з гарбуза Фото: depositphotos.com

Гарбузове пюре входить до складу багатьох осінніх страв: його додають в супи, пироги, десерти і навіть готують з ним пряний латте. Пюре з гарбуза можна приготувати двома способами: відварити гарбуз або запекти його в духовці, а потім подрібнити за допомогою блендера або металевого сита.

Пюре із запеченого гарбуза

Реклама

Складові:

  • гарбузова м'якоть
  • фольга

Рецепт приготування:

  1. Очистіть гарбуз від шкірки, волокон і насіння, наріжте його великими шматками. Загорніть у фольгу і розложіть на металевий лист.
  2. Відправте в розігріту до 200°С духовку і запікайте до м'якості, близько 30 хвилин. Готовий гарбуз повинна легко протикати виделкою.
  3. Остудіть гарбуз і подрібніть її за допомогою блендера до однорідного пюре. Перекладіть в стерилізовані банки або заморозьте в пластиковому контейнері.

Солодке пюре з вареного гарбуза

Реклама

Складові:

  • 500 г гарбузової м'якоті
  • 1 стакан води
  • 2 ст.л. цукру

Рецепт приготування:

  1. Нарізати гарбузову м'якоть кубиками і скласти в каструлю. Додати воду і цукор, поставити на вогонь.
  2. Варити близько 20 хвилин, до м'якості гарбуза. Трохи остудити і збити за допомогою блендера в пюре.
  3. Перелити в банку і зберігати в холодильнику.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати гарбузовий сік – улюблений напій Гаррі Поттера. Крім цього, сайт "Сегодня" ділився рецептом мармурової гарбузово-сирної запіканки.

Реклама

Дивіться відео про користь і шкоду гарбуза для здоров'я людини: