Для зміцнення імунітету: рецепт корисного імбирного квасу від Григорія Германа

27 березня 2020, 12:58
Готуємо домашній квас з імбиру, лимона і буряка

Буряково-імбирний квас

Буряково-імбирний квас з лимоном – незвичний і дуже корисний напій. Буряк потрібен для профілактики серцево-судинних захворювань, лимон багатий вітаміном С, а імбир має протизапальні властивості і зміцнює імунітет.

Читайте також:

Реклама

Ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" Григорій Герман показав, як приготувати буряковий квас на власній кухні. Вигляді з покроковим рецептом дивіться нижче.

Буряково-імбирний квас

Буряково-імбирний квас

Реклама

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 2 буряки
  • 1 корінь імбиру
  • 1 лимон
  • 200 г цукру
  • 2.5 л води 40 ºС
  • 5 г сухих дріжджів

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Імбир почистити і нарізати скибочками завтовшки 3-4 мм.
  2. Половинку лимона ретельно помити і нарізати кружечками.
  3. Буряк почистити і натерти на крупній тертці.
  4. Скласти імбир, буряк і лимон в глечик з теплою водою. Додати цукор і дріжджі, добре перемішати.
  5. Поставити в тепло на один день, потім ще на два – в холодильник.
  6. Готовий квас процідити.

На замітку

Квас можна не тільки пити, але і готувати на його основі супи – журек або окрошку.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом бурякових брауні від Григорія Германа. "Сьогодні" також писали, як зробити лимонно-медовий квас .