Варення з груші і гарбуза на зиму: рецепт оригінальної заготовки

17 вересня 2019, 08:51
Рецепт яскравого варення на зиму

Варення з гарбуза і груш. Фото: pixabay.com

Варення з груші і гарбуза виходить дуже смачним і ароматним. Частину груш можна замінити яблуками, а також додати трохи спецій – імбиру, кориці або ванілі.

Дивіться відео, як законсервувати інжир і диню на зиму:

Реклама

Гарбузове варення смачно їсти просто так або разом з хлібом, млинцями або оладками; використовувати для приготування осінніх десертів.

Грушево-гарбузове варення на зиму

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Складові:

  • 600 г стиглих груш
  • 300 г гарбузової м'якоті
  • 300 мл води
  • 300 г цукру або за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Груші помити, очистити від серцевини і насіння. Нарізати разом з гарбузом невеликими шматочками.
  2. Для сиропу змішати цукор і воду. Довести до кипіння, щоб цукор розчинився.
  3. У гарячий сироп викласти шматочки груші і гарбуза, добре перемішати. Довести до кипіння і варити на середньому вогні 20 хвилин, час від часу помішуючи.
  4. Розлити варення по стерилізованих банках і закрити кришками. Перевернути догори дном, накрити рушником і дати охолонути.
  5. Зберігати варення в сухому прохолодному місці.

Користь і кулінарне застосування груш

В магазинах груші можна купити в будь-який час, але саме в сезон з'являються ті самі солодкі і соковиті плоди, яких ми чекали цілий рік. Вони дуже корисні для організму: груші містять велику кількість калію, фолієвої кислоти і антиоксидантів.

З груш виходять відмінні салати, закуски, пироги, варення і десерти. Важливо лише вибирати дуже соковиті, але при цьому щільні груші – так вони краще збережуть свою форму.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати корисне варення з шипшини і калини. Ми також розповідали, як запекти гарбуз з медом і горіхами.