Дієтичні кабачкові оладки в духовці: рецепт від Тетяни Литвинової

9 липня 2020, 09:04
Ці оладки з кабачків готуються без солі і майже без олії

Кулінарний експерт Тетяна Литвинова

Класичні кабачкові оладки смажать на сковороді. Вони вбирають багато олії і стають досить жирними.

Кулінарний експерт Тетяна Литвинова в своєму Instagram поділилася рецептом низькокалорійних кабачкових оладок в духовці. Вона не рекомендує додавати в тісто сіль – так утворюється занадто багато вологи. Краще посолити вже готову страву на тарілці або доповнити її фетою або бринзою.

Реклама

Кабачкові оладки в духовці

Фото: instagram.com/tanita_litvinova

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 46 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг кабачків
  • 2 яйця
  • 4-6 ст.л. борошна (бажано цільнозернового)
  • Оливкова олія – для змащування пергаменту

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Кабачки натріть на дрібній тертці, відкиньте на сито і дайте стекти рідині протягом 15-30 хвилин. Потім відіжміть руками.
  2. Додайте борошно, потім яйця. Поперчіть, за бажанням додайте трохи свіжого кропу.
  3. Викладіть тісто на змащений олією пергамент через кулінарне кільце або просто розподіліть ложкою, трохи розрівнюючи зверху, щоб шар був однаковий по всьому діаметру.
  4. Запікайте 20-30 хвилин при температурі 200 °С.

Як подавати оладки

Тетяна Литвинова радить подавати оладки разом зі сметаною і абрикосовим джемом.

Дивіться відео, як зробити оладки з індичкою:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати кабачковий торт з сиром. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами кабачкової ікри.