Кулінарний експерт Тетяна Литвинова
Класичні кабачкові оладки смажать на сковороді. Вони вбирають багато олії і стають досить жирними.
Кулінарний експерт Тетяна Литвинова в своєму Instagram поділилася рецептом низькокалорійних кабачкових оладок в духовці. Вона не рекомендує додавати в тісто сіль – так утворюється занадто багато вологи. Краще посолити вже готову страву на тарілці або доповнити її фетою або бринзою.
Кабачкові оладки в духовці
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 46 ккал на 100 г
Складові:
- 1 кг кабачків
- 2 яйця
- 4-6 ст.л. борошна (бажано цільнозернового)
- Оливкова олія – для змащування пергаменту
Спосіб приготування:
- Кабачки натріть на дрібній тертці, відкиньте на сито і дайте стекти рідині протягом 15-30 хвилин. Потім відіжміть руками.
- Додайте борошно, потім яйця. Поперчіть, за бажанням додайте трохи свіжого кропу.
- Викладіть тісто на змащений олією пергамент через кулінарне кільце або просто розподіліть ложкою, трохи розрівнюючи зверху, щоб шар був однаковий по всьому діаметру.
- Запікайте 20-30 хвилин при температурі 200 °С.
Як подавати оладки
Тетяна Литвинова радить подавати оладки разом зі сметаною і абрикосовим джемом.
Дивіться відео, як зробити оладки з індичкою:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати кабачковий торт з сиром. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами кабачкової ікри.