Дієтичні страви з кабачків: ТОП-5 рецептів

10 липня 2020, 16:12
Рецепти низькокалорійних літніх страв з молодих кабачків

Кабачки уповільнюють старіння

Кабачок на 95% складається з води і містить всього 24 ккал. Страви з цього овоча смачні, корисні і легкі в приготуванні.

Якщо ви стежите за своїм здоров'ям, то краще вибирати рецепти з кабачків, де використовується весь молодий овоч зі шкіркою і насінням. У ньому концентрація корисних речовин максимальна.

Реклама

Крем-суп з кабачків

Суп з кабачків

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

Реклама
  • 2-3 кабачки
  • 1-2 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 120 мл вершків жирністю 10%
  • Рослинна олія
  • Сіль, чорний і запашний перець

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Кабачки необхідно крупно нарізати і обсмажити в сильно розігрітій сковороді на олії до рум'яного кольору, після чого перекласти їх в каструлю.
  2. У тій же сковороді обсмажити нарізану картоплю з цибулею і морквою. Перекласти овочі до кабачків.
  3. Додати в каструлю часник, томатну пасту, товчений чорний і запашний перець. Влити воду, щоб вона покрила овочі, довести суп до кипіння і варити, поки всі овочі не стануть м'якими.
  4. Подрібнити суп блендером, додати вершки і сіль за смаком, прогріти все разом.

Безглютенові оладки з кабачків

Оладки з кабачків

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 2 невеликих кабачка
  • 1 велике яйце
  • Дрібка солі
  • 1/2 – 3/4 склянки рисового борошна
  • 1-2 зубчики часнику, пропущеного через прес
  • Жменя листочків петрушки
  • 1 ст.л. олії для обсмажування
  • Сіль, білий мелений перець за смаком

Дивіться відео, як зробити холодну закуску з кабачків:

Спосіб приготування:

  1. Кабачки помити, очистити від шкірки і натерти на крупній тертці.
  2. Додати часник, спеції і яйце. Перемішати.
  3. Всипати борошно і ще раз добре перемішати. Тісто має вийти не занадто рідким.
  4. Додати дрібно нарізану петрушку.
  5. Викладаючи тісто ложкою, обсмажити кабачкові оладки з обох сторін в невеликій кількості олії на середньому вогні до золотистого кольору.
  6. Подавати з натуральним йогуртом.

Кабачки на грилі

Кабачки на грилі кружечками

Час приготування:

  • 3 години

Складові:

  • 2 молодих кабачки
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 4 зубчики часнику
  • 1/2 ч.л. великої морської солі
  • 1/2 ч.л. суміші мелених перців
  • Кілька гілочок петрушки
  • Бальзамічний оцет – за бажанням

Спосіб приготування:

  1. Вимити і нарізати кабачки кружальцями завтовшки 5-7 мм.
  2. У великій мисці ретельно змішати оливкову олію, лимонний сік, часник, видавлений через прес, морську сіль і мелений перець.
  3. Додати в отриману суміш кабачки і ретельно перемішати, щоб всі кружечки були покриті заправкою. Накрити миску і залишити маринуватися мінімум на дві години.
  4. Добре розігріти гриль або сковороду гриль. Використовуючи щипці, помістити зверху кабачки.
  5. Обсмажувати приблизно 4-5 хвилин на кожній стороні.
  6. Перекласти кабачки на тарілку. Посипати сіллю, перцем і нарізаною зеленню. За бажанням скропити страву соком лимона і бальзамічним оцтом.

Кабачкова ікра в духовці

Ікра з кабачків в духовці

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 2 кабачки (близько 500 г)
  • 1 цибулина
  • 300 г моркви
  • Жменя часнику
  • 80 мл соняшникової олії
  • 600 мл томатного соку з м'якоттю
  • По 1 ч. л. солі, цукору і оцту
  • Чорний і червоний перець, мелений лавровий лист – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Кабачки нарізати кружечками. Очищену цибулю нарізати досить великими шматочками, моркву – кружальцями. Скласти все в ємність для запікання.
  2. До овочів додати часник, олію і томатний сік. Поставити запікатися в холодну духовку при 190 ºС на 1-1,5 години.
  3. Дістати форму, дати трохи охолонути. Подрібнити блендером до однорідності. Додати сіль, перець, оцет, лавровий лист. Перемішати і остудити.

Мариновані кабачки в пакеті

Малосольні кабачки

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 650 г кабачків
  • 60 г цибулі
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст.л. кропу
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці
  • 1,5-2 ст.л. оцту 9%
  • 1 ч.л. солі
  • 1/4 ч.л. цукру
  • 1/4 ч.л. паприки

Спосіб приготування:

  1. Кабачки промити, нарізати тонкими кружечками (близько 2 мм завтовшки). Цибулину нарізати тонкими півкільцями, а кріп посікти.
  2. Всі ці інгредієнти скласти в рукав для запікання або чистий і цілий пакет. Туди ж відправити пропущений через прес часник, цукор з сіллю, паприку і гірчицю в зернах.
  3. Влити в пакет оцет і надійно його зав'язати. Гарненько струснути інгредієнти, щоб маринад рівномірно покрив кабачки. Поставити заготовку в холодильник на 20 хвилин.
  4. Після закінчення часу дістати кабачки в пакеті з холодильника і разом з маринадом пересипати в блюдо для подачі.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом дієтичних кабачкових оладок від Тетяни Литвинової, а також розповідали, що можна приготувати з квіток цукіні.