Дитяча Пасха: ТОП-5 рецептів святкових страв для малят

16 квітня 2020, 11:54
Ідеї великодніх страв для дітей

Дитячий Великодень

Православний Великдень у 2020 році відзначають 19 квітня. Традиційний стіл на свято – це паски, сирні паски, м'ясні страви та салати. Але якщо ви хочете порадувати дітей на Великдень, складіть для них особливе меню – легке і смачне.

Ми вибрали для вас найкращі рецепти великодніх страв для малят, які допоможуть створити святкову атмосферу в домі.

Реклама

Трубочки-"морквини" з яєчним салатом

Морковні трубочки

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

Реклама

Для трубочок:

  • 500 г листкового тіста
  • 50 мл морквяного соку
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 1 ч.л. томатної пасти

Читайте також:

Для начинки:

Реклама
  • 400 г курячого філе
  • 2 яйця
  • 2 свіжі огірки
  • 60 г домашнього майонезу або сметани
  • кріп
  • петрушка
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Листкове тісто розморозити і розкачати на присипаної борошном поверхні. Нарізати його смужками товщиною 2 см.
  2. Намотати тісто на спеціальні металеві конуси для випічки трубочок. Якщо у вас їх немає, зробити конуси з щільного картону, скріпивши краю степлером.
  3. Деко застелити папером для випічки і змастити олією. Трубочки з тіста покрити морквяним соком, змішаним з томатною пастою. Замість морквяного соку можна використовувати помаранчевий харчовий барвник, розведений у воді.
  4. Викласти трубочки на деко і випікати при 180 ºС протягом 20 хвилин.
  5. Приготувати начинку. Попередньо відварене або запечене куряче філе нарізати кубиками. Подрібнити огірки і варені яйця. Кріп дрібно порубати. Змішати всі інгредієнти і заправити майонезом або сметаною, посолити.
  6. Наповнити салатом остиглі морквяні трубочки. Увіткнути в начинку гілочки петрушки. Готово!

Дивіться відео, як спекти великоднього баранчика:

Фаршировані яйця "Курчата"

Закуска на Великдень

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 6 зварених круто яєць
  • 2 столові ложки майонезу
  • 2 чайні ложки неострой гірчиці
  • Дрібка солі
  • 1 морква, нарізана соломкою
  • 12 горошин чорного перцю

Спосіб приготування:

  1. Очистити варені яйця, трохи зрізати денця, щоб зробити курчат більш стійкими. Потім відрізати близько 2-3 см від верхньої частини яйця.
  2. Вийняти з усіх яєць жовтки і скласти їх в миску. Змішати з майонезом, гірчицею і сіллю.
  3. За допомогою кондитерського мішка наповнити цією сумішшю яйця, виступаючи на 2-3 см за межі білка. Накрити яйця зрізаними верхівками. Зробити очі і клювики курчатам з моркви і горошин перцю. Подавати закуску холодною.

Запечена сирна паска в духовці

Сирна паска

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • 800 г сиру
  • 6 яєць, розділених на білки і жовтки
  • 1-1,5 склянки сметани
  • 1 склянка цукру
  • 0.5 – 1 ч.л. меленої кориці
  • 4 ч.л. лимонної або апельсинової цедри
  • 1 склянка ізюму
  • 0,5-0,75 склянки борошна
  • 0,25 ч.л. пекарського порошку

Спосіб приготування:

  1. Міксером на середній швидкості змішати всі інгредієнти в густе тісто, викласти в роз'ємну форму, змащену маслом і обсипану сухарями (діаметр 20-23 см).
  2. Помістити форму з сирною масою на холод на 25 хвилин.
  3. Верх змастити збитими білками і поставити в розігріту до 180 ºС духовку на 40-50 хвилин. За цей час паска повинна підрум'янитися.
  4. Готову сирну паску остудити до кімнатної температури, а потім поставити в холодильник на ніч.
  5. За бажанням прикрасити варенням, цукатами, сухофруктами або горіхами.

Пасхальне печиво "Зайці"

Пасхальне печиво

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 1 яйце кімнатної температури
  • 125 г цукрової пудри
  • Ванілін – щіпка
  • 0,5 чайної ложки розпушувача
  • 50 г картопляного крохмалю
  • 50 мл рослинної олії
  • 500 г борошна
  • 250 г вершкового масла або маргарину
  • Дрібка солі
  • Цукрова пудра – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Борошно просіяти в миску. Розтерти його разом з нарізаним маслом в крихту.
  2. Додати цукрову пудру, ваніль, крохмаль, розпушувач і сіль.
  3. Яйце змішати з рослинною олією. Додати до сухих інгредієнтів, перемішати і замісити тісто. Зібрати його в кулю і дати постояти мінімум півгодини, а краще 2 години.
  4. Розкачати тісто в пласт товщиною в 0.5 см через пергаментний папір. Вирізати печиво за допомогою формочок у вигляді зайців.
  5. Перекласти заготовки на деко, застелене папером для випічки. "Зайцям" можна зробити "очі" з дрібних родзинок.
  6. Випікати в розігрітій до 180 ºС духовці близько 10 хвилин. Готове печиво посипати просіяною цукровою пудрою.

Дитячий молочний коктейль з персиками і апельсинами

Молочний коктейль с фруктами

Час приготування:

  • 5 хвилин

Інгредієнти:

  • 100 г йогурту
  • 80 мл молока
  • 2 апельсина
  • 4 половинки консервованих персиків у власному соку
  • 6 кубиків льоду

Спосіб приготування:

  1. Цедру половинки апельсина нарізати тонкими довгими смужками.
  2. Вичавити з апельсинів 1/2 склянки соку.
  3. Персики помістити в блендер.
  4. Додати молоко, апельсиновий сік, йогурт і лід, все збити до однорідної маси.
  5. Перелити напій в скляні стакани і прикрасити смужкою апельсинової цедри.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити желатинову глазур для паски . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами зігріваючих напоїв для дітей .