Дитячий Великодень
Православний Великдень у 2020 році відзначають 19 квітня. Традиційний стіл на свято – це паски, сирні паски, м'ясні страви та салати. Але якщо ви хочете порадувати дітей на Великдень, складіть для них особливе меню – легке і смачне.
Ми вибрали для вас найкращі рецепти великодніх страв для малят, які допоможуть створити святкову атмосферу в домі.
Трубочки-"морквини" з яєчним салатом
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
Для трубочок:
- 500 г листкового тіста
- 50 мл морквяного соку
- 1 ст.л. рослинної олії
- 1 ч.л. томатної пасти
Для начинки:
- 400 г курячого філе
- 2 яйця
- 2 свіжі огірки
- 60 г домашнього майонезу або сметани
- кріп
- петрушка
- сіль
Спосіб приготування:
- Листкове тісто розморозити і розкачати на присипаної борошном поверхні. Нарізати його смужками товщиною 2 см.
- Намотати тісто на спеціальні металеві конуси для випічки трубочок. Якщо у вас їх немає, зробити конуси з щільного картону, скріпивши краю степлером.
- Деко застелити папером для випічки і змастити олією. Трубочки з тіста покрити морквяним соком, змішаним з томатною пастою. Замість морквяного соку можна використовувати помаранчевий харчовий барвник, розведений у воді.
- Викласти трубочки на деко і випікати при 180 ºС протягом 20 хвилин.
- Приготувати начинку. Попередньо відварене або запечене куряче філе нарізати кубиками. Подрібнити огірки і варені яйця. Кріп дрібно порубати. Змішати всі інгредієнти і заправити майонезом або сметаною, посолити.
- Наповнити салатом остиглі морквяні трубочки. Увіткнути в начинку гілочки петрушки. Готово!
Дивіться відео, як спекти великоднього баранчика:
Фаршировані яйця "Курчата"
Час приготування:
- 45 хвилин
Інгредієнти:
- 6 зварених круто яєць
- 2 столові ложки майонезу
- 2 чайні ложки неострой гірчиці
- Дрібка солі
- 1 морква, нарізана соломкою
- 12 горошин чорного перцю
Спосіб приготування:
- Очистити варені яйця, трохи зрізати денця, щоб зробити курчат більш стійкими. Потім відрізати близько 2-3 см від верхньої частини яйця.
- Вийняти з усіх яєць жовтки і скласти їх в миску. Змішати з майонезом, гірчицею і сіллю.
- За допомогою кондитерського мішка наповнити цією сумішшю яйця, виступаючи на 2-3 см за межі білка. Накрити яйця зрізаними верхівками. Зробити очі і клювики курчатам з моркви і горошин перцю. Подавати закуску холодною.
Запечена сирна паска в духовці
Час приготування:
- 1.5 години
Інгредієнти:
- 800 г сиру
- 6 яєць, розділених на білки і жовтки
- 1-1,5 склянки сметани
- 1 склянка цукру
- 0.5 – 1 ч.л. меленої кориці
- 4 ч.л. лимонної або апельсинової цедри
- 1 склянка ізюму
- 0,5-0,75 склянки борошна
- 0,25 ч.л. пекарського порошку
Спосіб приготування:
- Міксером на середній швидкості змішати всі інгредієнти в густе тісто, викласти в роз'ємну форму, змащену маслом і обсипану сухарями (діаметр 20-23 см).
- Помістити форму з сирною масою на холод на 25 хвилин.
- Верх змастити збитими білками і поставити в розігріту до 180 ºС духовку на 40-50 хвилин. За цей час паска повинна підрум'янитися.
- Готову сирну паску остудити до кімнатної температури, а потім поставити в холодильник на ніч.
- За бажанням прикрасити варенням, цукатами, сухофруктами або горіхами.
Пасхальне печиво "Зайці"
Час приготування:
- більше 3-х годин
Інгредієнти:
- 1 яйце кімнатної температури
- 125 г цукрової пудри
- Ванілін – щіпка
- 0,5 чайної ложки розпушувача
- 50 г картопляного крохмалю
- 50 мл рослинної олії
- 500 г борошна
- 250 г вершкового масла або маргарину
- Дрібка солі
- Цукрова пудра – для прикраси
Спосіб приготування:
- Борошно просіяти в миску. Розтерти його разом з нарізаним маслом в крихту.
- Додати цукрову пудру, ваніль, крохмаль, розпушувач і сіль.
- Яйце змішати з рослинною олією. Додати до сухих інгредієнтів, перемішати і замісити тісто. Зібрати його в кулю і дати постояти мінімум півгодини, а краще 2 години.
- Розкачати тісто в пласт товщиною в 0.5 см через пергаментний папір. Вирізати печиво за допомогою формочок у вигляді зайців.
- Перекласти заготовки на деко, застелене папером для випічки. "Зайцям" можна зробити "очі" з дрібних родзинок.
- Випікати в розігрітій до 180 ºС духовці близько 10 хвилин. Готове печиво посипати просіяною цукровою пудрою.
Дитячий молочний коктейль з персиками і апельсинами
Час приготування:
- 5 хвилин
Інгредієнти:
- 100 г йогурту
- 80 мл молока
- 2 апельсина
- 4 половинки консервованих персиків у власному соку
- 6 кубиків льоду
Спосіб приготування:
- Цедру половинки апельсина нарізати тонкими довгими смужками.
- Вичавити з апельсинів 1/2 склянки соку.
- Персики помістити в блендер.
- Додати молоко, апельсиновий сік, йогурт і лід, все збити до однорідної маси.
- Перелити напій в скляні стакани і прикрасити смужкою апельсинової цедри.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити желатинову глазур для паски . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами зігріваючих напоїв для дітей .