Десерт на Новий рік: рецепт кавового-горіхового мусу

6 грудня 2019, 18:20
Смачний десерт на Новий рік і Різдво

Десерт на Новий рік

Новий рік 2020 року – прекрасний привід порадувати рідних і близьких оригінальним десертом . Наприклад, ніжним кавово-горіховим мусом.

Дивіться відео, як приготувати низькокалорійний чізкейк:

Реклама

Перед подачею його можна прикрасити горіхами, какао, кокосовою стружкою, листочками м'яти, свіжими ягодами або фруктами.

Читайте також:

Реклама

Кавово-горіховий мус

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

Реклама
  • 268 ккал

Інгредієнти:

  • Вершки для збивання 33-35% – 400 мл
  • Жовтки – 3 шт.
  • Цукор – 6 ст. л.
  • Розчинна кава – 3 ч. Л.
  • Вода – 220 мл
  • Молоко – 30 мл
  • Цукрова пудра – 60 г
  • Горіхи кешью – 100 г
  • Желатин – 10 або 5 пластинок
  • Ванільний цукор – 1 пакетик

Спосіб приготування:

  1. Замочіть желатин згідно з інструкцією на упаковці. Потім прогрійте до розчинення гранул. Не кип'ятіть!
  2. Жовтки розітріть з цукром і ваніллю.
  3. Залийте каву водою, додайте молоко і дайте охолонути. Теплу каву введіть до яєчної маси. Поставте каструльку на вогонь і проваріть на повільному вогні, постійно помішуючи. Через 5-7 хвилин суміш злегка загусне. Зніміть з вогню. Додайте в неї желатин і перемішайте.
  4. Збийте вершки . Коли вершки почнуть густіти, додайте цукрову пудру і збивайте їх до м'яких піків.
  5. Обсмажте на сухій сковороді горіхи, остудіть і подрібніть в блендері. Повинна вийти дрібна крихта.
  6. З'єднайте вершки, мелені горіхи і кавову суміш. Обережно перемішайте лопаткою до однорідного стану.
  7. Розкладіть крем по келихах або креманках і поставте в холодильник на кілька годин, щоб він загус.
  8. Перед подачею прикрасьте за бажанням.

Корисна порада

Горіхи ви можете використовувати будь-які: волоські, мигдаль, фундук. Можна залишити трохи горішків для прикраси. Їх потрібно роздрібнити побільше і посипати ними готовий десерт.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати сметанник з вареним згущеним молоком і шоколадним кремом.