Десерт на 8 Березня: тарталетки із заварним кремом і малиною

1 березня 2021, 15:31
Якщо свіжої малини немає, її можна замінити іншими ягодами або фруктами

Фото: freepik.com/thespirina

У свято 8 Березня все має бути красиво. Це стосується не тільки святкового меню, а й того, які подарунки ви підготували і що ви їстимете на десерт. Спробуйте приготувати тарталетки з пісочного тіста із заварним кремом і свіжими ягодами. Якщо свіжих ягід немає, їх можна замінити фруктами на ваш смак.

Тарталетки із заварним кремом і малиною

Реклама

Інгредієнти:

  • Малина – 400 г
  • Борошно – 140 г
  • Цукор – 80 г
  • Масло вершкове – 100 г + 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.

Для крему:

Реклама
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Молоко – 100 мл
  • Жовтки – 2 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.

Для прикраси:

  • Свіжа малина
  • Цукрова пудра
  • Листя м'яти

Читайте також:

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Приготувати тісто. Розтерти 100 г вершкового масла з цукром до його повного розчинення. Додати яйце і розмішати в однорідну масу. Всипати просіяне борошно, вимісити гладке однорідне тісто. Загорнути його в плівку і покласти в холодильник на 1 годину.
  2. Розділити тісто на 6 частин, розкачати їх у тонкі коржі. Помістити в змащені маслом форми для тарталеток і поставити в заздалегідь розігріту до 180° C духовку на 25 хвилин. Дати охолонути на решітці. Потім вийняти з форм.
  3. Приготувати крем. Молоко закип'ятити. У каструльці розтерти жовтки з цукром і кукурудзяним крохмалем до однорідності.
  4. Інтенсивно розмішуючи, влити в жовткову суміш гаряче молоко. Поставити каструльку на невеликий вогонь і готувати, помішуючи, доки крем не почне відставати від стінок каструльки, приблизно 5 хвилин. Дати охолонути.
  5. Малину вимити й обсушити. Розкласти по тарталетах крем, зверху прикрасити малиною. За бажанням присипати цукровою пудрою і декорувати листям м'яти.

Тут знайдете 3 рецепти класичних французьких десертів.