Десерт на 14 лютого: полуничний мус з білим шоколадом від Юлії Висоцької

27 січня 2020, 15:59
Рецепт ніжного десерту на День святого Валентина

Десерт на День святого Валентина

Полуничний мус від Юлії Висоцької – ідеальний десерт на День Святого Валентина, який щороку відзначають 14 лютого. Поєднання ягід з білим шоколадом дуже вдале, і сподобається навіть переконаним прихильникам чорного гіркого шоколаду.

Дивіться відео, як приготувати дієтичний фруктовий мус:

Реклама

Читайте також:

Полуничний мус з білим шоколадом

Реклама

Час приготування:

  • 1 година + час на охолодження

Калорійність:

  • 259 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • Полуниця – 400 г
  • Білий шоколад – 150 г
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Вершки – 30 мл
  • Желатин – 1 1/2 ст. л.
  • Сіль морська – 1 щіпка

Спосіб приготування:

  1. Полуницю попередньо розморозити.
  2. Желатин замочити в невеликій кількості води мінімум на півгодини, потім влити дві столові ложки окропу.
  3. Шоколад розтопити на водяній бані.
  4. Відокремити жовтки від білків.
  5. Жовтки збити і перемішати з розтопленим шоколадом.
  6. Білки збити, додавши дрібку солі.
  7. Вершки збити невеликим вінчиком.
  8. Розморожену полуницю збити в блендері, додати желатин і ще раз все разом збити.
  9. Перемішати полуницю з шоколадно-жовтковою масою, збитими білками і вершками.
  10. Перекласти мус в креманки і поставити на дві години в холодильник.

Корисна порада

Для цього мусу підійде як свіжа, так і заморожена полуниця. Просто дайте замороженим ягодам відтанути і злийте зайвий сік.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати кавово-горіховий мус . "Сьогодні" також ділилися рецептом абрикосового мусу з шампанським .