День святого Патрика: 5 рецептів до свята

16 березня 2021, 10:29
Символічний колір Дня святого Патрика – зелений, національний колір Ірландії

Фото: instagram.com/foxtime_ru/

День святого Патрика – державне свято Ірландії та Північної Ірландії. Його відзначають 17 березня і не тільки там, він став популярним далеко за межами країн, де святого Патрика дуже шанують. Пропонуємо відсвяткувати цей день і приготувати відповідну їжу. Зрозуміло, що вона має бути ірландською або готуватися із зелених овочів.

На День святого Патрика можна і навіть треба робити подарунки. Цікаві ідеї для них знайдете в нашому березневому календарі свят.

Реклама

Зелений крем-суп з цукіні

Фото: pixabay.com

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 кг цукіні
  • 1-2 цибулини
  • 1 часточка часнику
  • 2 ст. л. олії
  • 500-750 мл бульйону (кількість залежить від бажаної густоти супу)
  • 200 мл вершків
  • 1/2 ч.л. прованських або італійських трав
  • сіль, мелений перець
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ст. л. борошна з гіркою

Для часникових грінок:

  • кілька скибочок білого хліба без кірок
  • 1 часточка часнику
  • оливкова олія

Рецепт приготування:

1. Цукіні і цибулю довільно нарізати, обсмажити на олії до м'якості разом з часником. Додати спеції, перемішати. Пюрирувати овочеву суміш блендером.

Реклама

2. Розігріти в каструлі з товстим дном вершкове масло, додати борошно і смажити, помішуючи, до золотистого кольору. Продовжуючи помішувати, по черзі додавати пюрировані овочі й гарячий бульйон, кожен раз доводячи до кипіння. Наприкінці влити вершки і довести до кипіння. Зняти з вогню. Спробувати і відрегулювати кількість спецій, якщо потрібно.

3. Білий хліб нарізати невеликим кубиками, підсмажити на сухій сковороді або в духовці. Часник пропустити через прес і перемішати з оливковою олією. Скропити цією сумішшю грінки.

4. Подавати суп з крутонами і зеленню.

Читайте також:

Печеня по-ірландськи з пивом

Фото: pixabay.com

Інгредієнти:

  • 1.2 кг яловичини
  • 2 ст. л. борошна
  • 120 г томатної пасти
  • 600-700 гр картоплі
  • 1 велика цибулина
  • 6 зубчиків часнику
  • 450 мл курячого або м'ясного бульйону
  • 400 мл темного пива
  • 300 г замороженого горошку
  • сіль і перець за смаком

Рецепт приготування:

1. М'ясо нарізати кубиками середніми кубиками (2.5-3 см). Крупно нарізати цибулю, часник нарізати пластинками.

2 .Картофель почистити і розрізати на 4-6 частин.

3. М'ясо посолити і поперчити, обваляти в борошні.

4. Додати картоплю, цибулю і часник, томатну пасту і перемішати.

5. Покласти все у велику каструлю з товстим дном. Влити бульйон і пиво. Довести до кипіння, знизити вогонь до мінімуму і тушкувати під кришкою, поки м'ясо не стане м'яким, близько 2 годин.

6. Додати горошок, прогріти близько 5 хвилин і зняти з вогню.

Читайте також:

Зелений весняний салат

Фото: shelikesfood.com

Інгредієнти:

  • 6 чашок нарізаної салатної зелені (на ваш смак)
  • 1 зелене яблуко, нарізане
  • 1 чашка нарізаного огірка
  • 1 чашка зелених бобів едамаме
  • 1/2 чашка тонко нарізаної зеленої цибулі
  • 1 авокадо, нарізаний кубиками
  • 1 чашка броколі
  • 1 чашка зеленого винограду, розрізаного навпіл
  • 1/2 чашки фісташок, грубо нарізаних

Для заправки:

  • 1/3 чашки оливкової олії
  • сік з 1 лимона
  • 1/2 чайної ложки гірчиці дижонської
  • 1/2 чайної ложки кленового сиропу
  • 2 столові ложки подрібнених свіжих трав
  • 1 маленький часник часнику, подрібнений
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 1/8 чайної ложки чорного перцю

Рецепт приготування:

1. Відправити всі інгредієнти для заправки в банку з кришкою і добре струснути.

2. Помістити нарізану зелень у велику миску і викласти зверху інші нарізані інгредієнти салату.

3. Полити заправкою і перемішати після подачі на стіл.

М'ятно-шоколадне печиво

Фото: petit-furia.livejournal.com

Інгредієнти:

  • 50 листочків м'яти
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • 100 г масла
  • 150 г борошна
  • 100 г гіркого шоколаду

Рецепт приготування:

1. М'яту збити в блендері разом з цукром. Додати яйце і перемішати.

2. Додати нарізане вершкове масло, перемішати ложкою. Потім всипати борошно в два прийоми, кожен раз добре перемішуючи.

3. Додати нарізаний невеликими шматочками шоколад, перемішати. Поставити тісто в холодильник мінімум на пів години.

4. Деко для випічки застелити пергаментним папером. Набирати по столовій ложці тесту і формувати кульки. Викласти шматочки тіста на деко, залишаючи по 3-4 см відстані між ними.

5. Розігріти духовку до 180 градусів і випікати, доки краї печива на зарумяняться, близько 15 хвилин. Перед подачею остудити.

Кава по-ірландськи

Фото: pixabay.com

Інгредієнти:

  • 40 мл ірландського віскі
  • 50 мл вершків
  • 100 мл свіжозвареної міцної кави
  • 1 ч. л. тростинного цукру

Рецепт приготування:

1. Зігріти келих для кави. Налити в нього віскі, додати цукор, гарячу каву і перемішати до повного розчинення цукру.

2. Потім налити вершки по теплій перевернутій ложці, дуже акуратно, щоб вони залишилися на поверхні напою. Не перемішувати.

3. Зверху присипати каву по-ірландськи какао і корицею.

Тут знайдете рецепт гордості шведскьої кухні – соковитих фрикадельок.