Що приготувати на сніданок з полуницею: три швидких рецепта

21 травня 2020, 10:15
Рецепти смачних і корисних сніданків з полуницею

Яскраві і неповторні Водолії - це красиві смузі на вечерю

Не знаєте, що приготувати на сніданок з полуниці? Варіантів існує маса. З полуниці можна зробити смузі, додати ягоди в сир, йогурт або в кашу, використовувати для начинки млинців.

З полуницею виходять дуже смачні оладки на молоці. З ягід готують соуси до сирників або лінивих вареників.

Реклама

Ми пропонуємо вам кілька простих сніданків з полуницею, які можна зробити за лічені хвилини.

Ліниві вареники з полуничним соусом

Ліниві вареники з полуницею

Час приготування:

Реклама
  • 15 хвилин

Складові:

Для вареників:

  • 250 г сиру
  • 1 невелике яйце
  • 1-2 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. манки
  • 1 ст.л. борошна
  • Ванільний екстракт

Читайте також:

Реклама

Для соусу:

  • 300 г свіжої або замороженої полуниці (дати відтанути в холодильнику)
  • 1 ст.л. цукру або за смаком
  • 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю, розведеного в 50 мл холодної води

Дивіться відео про секрети ідеального сніданку:

Спосіб приготування:

  1. З'єднати всі інгредієнти і замісити тісто. Зібрати його в кулю, загорнути в плівку і відправити на ніч в холодильник.
  2. Вранці закип'ятити воду, сформувати з тіста валики діаметром 1 см і нарізати їх на шматочки довжиною 2 см. Це займе у вас максимум 5 хвилин. Не забудьте присипати поверхню борошном.
  3. Закинути вареники в киплячу підсолену воду, через хвилину акуратно перемішати ложкою. Варити 2 хвилини після спливання. Перекласти шумівкою в миску, за бажанням додати шматочок вершкового масла.
  4. Полуницю змішати з цукром в каструлі. Варити, поки цукор не розчиниться, час від часу помішуючи. Влити крохмальну суміш, перемішати і поварити ще кілька хвилин, поки соус не загусне і не стане знову прозорим і яскраво-червоним.
  5. Подавати вареники з полуничним соусом і сметаною.

Вівсянка на кокосовому молоці з полуницею і бананом

Вівсянка з полуницею і бананом

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

  • 1 стакан вівсяних пластівців
  • 400 мл кокосового молока
  • 400 мл води
  • 2 банана
  • 100 г полуниці
  • Цукор, мед або сироп агави – за смаком
  • Дрібка солі

Спосіб приготування:

  1. Довести до кипіння суміш кокосового молока і води. Посолити.
  2. Всипати вівсяні пластівці і варити, час від часу помішуючи, до готовності. Додати цукор, якщо використовуєте, і перемішати.
  3. Перелити вівсянку в порційні тарілки, прикрасити шматочками банана і полуниці. За бажанням полити медом або сиропом агави.

Смузі-боул з полуницею і фруктами

Яскраві і неповторні Водолії – це красиві смузі на вечерю

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

  • 1/2 склянки коров'ячого або мигдального молока
  • 1/4 склянки апельсинового соку
  • 1/4 склянки натурального йогурту
  • 1 заморожений банан
  • 10-12 шт. замороженої полуниці
  • 1 персик (свіжий, консервований або заморожений)
  • 1 столова ложка меду

Для подачі:

  • Шматочки банана
  • Половинки полуниці
  • Гранола

Спосіб приготування:

  1. Збийте блендером молоко, апельсиновий сік, йогурт, банан, полуницю, персик і мед.
  2. Розділіть між двома мисками, додайте шматочки фруктів і гранола. Подавайте негайно.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом десерту з полуницею і вівсяним печивом .