Що приготувати на сніданок з яблук: три незвичайні рецепти

27 серпня 2020, 09:04
Готуємо французькі тости, вівсяну кашу і оладки з яблуками

Тости з яблуками

Яблука на сніданок – хороший вибір для тих, хто хоче харчуватися смачно, різноманітно і з користю для здоров'я. Соковиті плоди чудово поєднуються з більшістю продуктів, які традиційно їдять на початку дня.

Яблука можна запікати в духовці з родзинками і медом, додавати в оладки, каші, смузі і випічку. Головне, правильно вибрати відповідний сорт.

Реклама

Французькі тости з яблуками

Тости з яблуками

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

Реклама
  • 4 скибочки тостового хліба
  • 1 яйце
  • 100 мл молока або вершків
  • 4 ст.л. цукру
  • 70 г вершкового масла
  • 2 яблука
  • 1/4 ч.л. меленої кориці

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. У глибокій тарілці вінчиком змішати молоко (вершки), яйце, 1-1,5 ст.л. цукру і трохи збити.
  2. Розігріти на сковороді вершкове масло (1 ст.л.).
  3. Вимочити хліб в молочній суміші і викласти на сковороду.
  4. Обсмажити з обох боків до рум'яної скоринки.
  5. Яблука почистити і нарізати невеликим кубиком.
  6. На окремій сковороді розтопити вершкове масло, додати яблука, трохи прогріти.
  7. Додати до яблук цукор, що залишився, і корицю, готувати, поки карамель злегка не потемніє.
  8. Викласти готові тости на тарілку, зверху викласти обсмажені яблука і полити карамеллю.

Вівсяна каша "Яблучний пиріг"

Реклама

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • 1 велике зелене яблуко
  • 1 склянка води
  • 1 склянка молока
  • 1 ч.л. кориці
  • Свіжомелені гвоздика і запашний перець
  • Жменя родзинок
  • 1 склянка вівсяних пластівців
  • Сіль – за смаком
  • 1 ст.л. меду
  • Вершкове масло і 1 ч.л. цукру – для обсмажування
  • Жменя волоських горіхів, йогурт, вершки, молоко – для подачі

Дивіться відео, як запекти яблука з крамблом:

Спосіб приготування:

  1. Половину яблука нарізати кубиками.
  2. У каструлі змішати воду, молоко, спеції, нарізане яблуко, ретельно промиті родзинки і вівсяні пластівці. Поставити на повільний вогонь.
  3. Варити 4-5 хвилин до готовності, помішуючи при необхідності. Наприкінці додати сіль і мед. Накрити кришкою і залишити на 2-3 хвилини. Додати трохи молока, якщо каша занадто густа.
  4. Частину яблука нарізати тонкими часточками. Обсмажити в невеликій кількості вершкового масла до золотистого кольору.
  5. Наприкінці додати цукор і смажити, поки він не розплавиться.
  6. Подавати кашу з обсмаженими яблуками, йогуртом, молоком або вершками. Зверху покришити волоський горіх.

Яблучні оладки з рисовим борошном

Яблучні деруни

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • 3 невеликих яблука
  • 1 ст.л. цукру без гірки
  • 2 середніх яйця
  • 2 ст.л. рисової муки
  • Щіпка меленої кориці
  • Сіль
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

  1. Яблука почистити і натерти на крупній тертці.
  2. Додати цукор, яйця і перемішати.
  3. Потім всипати сіль і рисове борошно, ще раз перемішати.
  4. Розігріти сковороду з рослинною олією. Смажити яблучні деруни до золотистого кольору з двох сторін.
  5. Подавати гарячими разом зі сметаною або натуральним йогуртом.

Нагадаємо, раніше ми писали, як запекти яблука з сиром та родзинками, а також писали, як приготувати яблука в пісочному тісті.