Тости з яблуками
Яблука на сніданок – хороший вибір для тих, хто хоче харчуватися смачно, різноманітно і з користю для здоров'я. Соковиті плоди чудово поєднуються з більшістю продуктів, які традиційно їдять на початку дня.
Яблука можна запікати в духовці з родзинками і медом, додавати в оладки, каші, смузі і випічку. Головне, правильно вибрати відповідний сорт.
Французькі тости з яблуками
Тости з яблуками
Час приготування:
- 20 хвилин
Складові:
- 4 скибочки тостового хліба
- 1 яйце
- 100 мл молока або вершків
- 4 ст.л. цукру
- 70 г вершкового масла
- 2 яблука
- 1/4 ч.л. меленої кориці
Читайте також:
Спосіб приготування:
- У глибокій тарілці вінчиком змішати молоко (вершки), яйце, 1-1,5 ст.л. цукру і трохи збити.
- Розігріти на сковороді вершкове масло (1 ст.л.).
- Вимочити хліб в молочній суміші і викласти на сковороду.
- Обсмажити з обох боків до рум'яної скоринки.
- Яблука почистити і нарізати невеликим кубиком.
- На окремій сковороді розтопити вершкове масло, додати яблука, трохи прогріти.
- Додати до яблук цукор, що залишився, і корицю, готувати, поки карамель злегка не потемніє.
- Викласти готові тости на тарілку, зверху викласти обсмажені яблука і полити карамеллю.
Вівсяна каша "Яблучний пиріг"
Час приготування:
- 20 хвилин
Складові:
- 1 велике зелене яблуко
- 1 склянка води
- 1 склянка молока
- 1 ч.л. кориці
- Свіжомелені гвоздика і запашний перець
- Жменя родзинок
- 1 склянка вівсяних пластівців
- Сіль – за смаком
- 1 ст.л. меду
- Вершкове масло і 1 ч.л. цукру – для обсмажування
- Жменя волоських горіхів, йогурт, вершки, молоко – для подачі
Дивіться відео, як запекти яблука з крамблом:
Спосіб приготування:
- Половину яблука нарізати кубиками.
- У каструлі змішати воду, молоко, спеції, нарізане яблуко, ретельно промиті родзинки і вівсяні пластівці. Поставити на повільний вогонь.
- Варити 4-5 хвилин до готовності, помішуючи при необхідності. Наприкінці додати сіль і мед. Накрити кришкою і залишити на 2-3 хвилини. Додати трохи молока, якщо каша занадто густа.
- Частину яблука нарізати тонкими часточками. Обсмажити в невеликій кількості вершкового масла до золотистого кольору.
- Наприкінці додати цукор і смажити, поки він не розплавиться.
- Подавати кашу з обсмаженими яблуками, йогуртом, молоком або вершками. Зверху покришити волоський горіх.
Яблучні оладки з рисовим борошном
Яблучні деруни
Час приготування:
- 20 хвилин
Складові:
- 3 невеликих яблука
- 1 ст.л. цукру без гірки
- 2 середніх яйця
- 2 ст.л. рисової муки
- Щіпка меленої кориці
- Сіль
- Рослинна олія
Спосіб приготування:
- Яблука почистити і натерти на крупній тертці.
- Додати цукор, яйця і перемішати.
- Потім всипати сіль і рисове борошно, ще раз перемішати.
- Розігріти сковороду з рослинною олією. Смажити яблучні деруни до золотистого кольору з двох сторін.
- Подавати гарячими разом зі сметаною або натуральним йогуртом.
Нагадаємо, раніше ми писали, як запекти яблука з сиром та родзинками, а також писали, як приготувати яблука в пісочному тісті.