Що приготувати на сніданок з лаваша: три прості рецепти

15 липня 2020, 09:00
Рецепти ситних сніданків з тонким лавашем

Рулет з лаваша

Сніданки з лавашем – це швидко, смачно і зручно. З тонкого прісного хліба можна робити рулети і конвертики з різними начинками, готувати з ним пироги і закуски.

У нашій добірці ви знайдете найкращі рецепти несолодких сніданків з тонким вірменським лавашем, які допоможуть урізноманітнити ваше повсякденне меню.

Реклама

Лінивий пиріг з лаваша з бринзою і зеленню

Пиріг з бринзою і зеленню

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

Реклама
  • 100-200 г сиру
  • 200-300 г овечої бринзи
  • 300 г зелені (зеленої цибулі, кінзи, кропу, петрушки)
  • 5-6 листів лаваша
  • 2 + 4 шт. яєць
  • 250 г домашньої сметани або магазинної 30%

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Натріть бринзу, наріжте зелень, додайте 2 яйця, сир і перемішайте. Якщо сир не солоний, посоліть начинку на свій смак.
  2. Виріжте лаваш за розміром форми.
  3. Сформуйте роли з сирною начинкою і покладіть їх щільно в форму.
  4. Змішайте сметану та 4 яйця. Залийте цією сумішшю рулети і запікайте в духовці 45-50 хвилин при 175 °С.

Порада: такий пиріг можна приготувати ввечері, а вранці розігріти.

Реклама

Яєчня в лаваші з ковбасою, помідорами і сиром

Яєчня в лаваші

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

  • 1 лист лаваша
  • 200 г ковбаси
  • 2 яйця
  • 3 помідори
  • 70 г твердого сиру
  • Зелень – за смаком
  • Соняшникова олія – для смаження

Дивіться відео, як зробити хрусткі бутерброди з лаваша:

Спосіб приготування:

  1. Помідори помити, залити на хвилину окропом і очистити від шкірки. Нарізати м'якоть кубиками.
  2. Зелень подрібнити. Ковбасу нарізати невеликими довгими шматочками. Сир натерти на крупній тертці.
  3. На сковороду налити олію. Зверху покласти лаваш. Розбити яйця, посолити, добре збовтати виделкою. Потім додати помідори, ковбасу, зелень і половину натертого сиру. Накрити краями лаваша.
  4. Смажити на слабкому вогні під кришкою до золотистої скоринки. Потім акуратно перевернути, посипати другою частиною сиру. Накрити кришкою і смажити до золотистого кольору.

Конвертики з лаваша з тунцем

Конвертики з лаваша з тунцем

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 1 банка консервованого тунця
  • 2 варені яйця
  • 2 листи тонкого лаваша
  • 1/2 шт. червоної цибулини
  • 4 ст.л. сметани
  • 4 зубчики часнику
  • 1/2 шт. лимона (цедра)
  • 2 ч.л. гірчиці
  • Зелена цибуля
  • Сіль
  • 2 сирих яйця
  • 100 мл молока
  • Рослинна олія – для обсмажування

Спосіб приготування:

  1. Змішайте тунець і нарізані варені яйця.
  2. Додайте подрібнену цибулю (обидва види) і дрібно порубаний часник.
  3. Потім додайте гірчицю і цедру, заправте сметаною. Посоліть за смаком.
  4. Збийте яйця з молоком.
  5. Зробіть конвертики з лаваша з начинкою. Занурюючи їх в яєчну суміш, обсмажте на олії до золотистого кольору.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лінивої ачми з лаваша, а також писали, як зробити лаваш з сиром на грилі.