Млинці у вигляді риби та краба
Солодкі млинці – улюблений сніданок дітей і дорослих. Можливо, тому, що вони частіше з'являються на столі у вихідні дні, коли не потрібно рано вставати і можна провести час в своє задоволення.
Ми пропонуємо приготувати тонкі млинці на молоці з різними начинками. Банан і шоколад, яблука і кориця, сир і вишня – вибирайте варіант на свій смак.
Млинці з нутелою, бананом і печивом
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
Для млинців:
- 100 г борошна
- 1 ст.л. цукру
- 1-2 яйця
- 1 ст.л. соняшникової олії
- 300 мл молока
Для начинки:
- 2 банани
- 100 г нутели
- 4 середніх печива
Дивіться відео, як зробити оригінальну начинку для млинців:
Спосіб приготування:
- Покласти борошно, цукор і щіпку солі у велику миску. Зробити лунку в центрі, додати яйця, масло і 2 ст. л. молока.
- Збити вінчиком до отримання однорідної маси.
- Повільно влити молоко, що залишилося, помішуючи, щоб вийшло гладке тісто без грудочок.
- Розігріти млинцеву сковороду, змащену олією, і посмажити на ній тонкі млинці.
- Намазати млинці шоколадною пастою, потім посипати розкришеним печивом.
- Викласти зверху нарізані кружальцями банани.
- Загорнути млинці і відразу ж подавати.
Порада: У начинку можна додати ягоди. Найкраще підійде лохина або тонко нарізана полуниця.
Млинці з яблуками та корицею
Час приготування:
- 45 хвилин
Інгредієнти:
Для млинців:
- 1 яйце
- 300 мл молока
- 100 мл води
- 250 г борошна
- 1 ч.л. цукру
- 1 ч.л. вершкового масла
Для начинки:
- 400 г яблук
- 1 ст.л. вершкового масла
- 1 ч.л. кориці
- 1 ч.л. ванілі
- 60 г цукру
Спосіб приготування:
- Для млинців збити яйце з сіллю і цукром, додати молоко і просіяне борошно. Збити до однорідного стану, потім поступово ввести воду, помішуючи тісто ложкою, за консистенцією вона повинна нагадувати домашню сметану. Щоб не змащувати сковороду в процесі смаження, додати розтоплене вершкове масло.
- Для начинки в сотейнику на вершковому маслі розтопити цукор і додати очищені і нарізані кубиками яблука, а потім корицю і ваніль. Яблука необхідно тушкувати, поки вони не стануть м'якими, але збережуть невелику пружність (в іншому випадку, остигаючи, вони можуть втратити форму).
- Посмажити млинці, викласти на кожен млинець начинку. За бажанням можна додати попередньо замочені родзинки.
- Готові млинці можна прикрасити листком м'яти і присипати цукровою пудрою.
Млинці з сиром та вишнею
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 120 г борошна
- 2 яйця
- 250 мл молока
- 7 ст.л. цукру
- 600 г вишні без кісточок
- 400 г цукру
- Шоколад і м'ята – для подачі
Спосіб приготування:
- У миску просіяти борошно і додати 2 ст.л. цукру. Додати збиті виделкою яйця.
- Помішуючи віночком, поступово влити молоко, щоб вийшло однорідне тісто.
- Прибрати миску з тістом на півгодини в холодильник, після чого спекти тонкі млинці.
- Для начинки сир змішати цукром (5 ст.л.) і пробити його занурювальним блендером до однорідності.
- Кожен млинець згорнути навпіл, покласти на нього сир і вишню, і знову згорнути навпіл.
- За бажанням посипати тертим шоколадом, цукровою пудрою, листочками м'яти і відразу ж подавати.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом французького млинцевого пирога з апельсинами.