Що приготувати на вечерю: рецепт макаронної запіканки з овочами і сиром

31 січня 2020, 18:18
Запіканка з пасти в духовці

Запіканка з макарон і сиру

Запіканка з макаронів з броколі, цвітною капустою, горошком і сиром – смачна, корисна і досить швидка в приготуванні страва. Вона сподобається як дорослим, так і дітям.

Дивіться відео, як приготувати пасту з копченими реберцями:

Реклама

Читайте також:

Макаронна запіканка з овочами

Реклама

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

  • 297 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 3 склянки молока
  • 1 стакан замороженого горошку
  • 400 г цвітної капусти
  • 30 г чеддеру
  • 350 г пасти фузіллі
  • 225 г брокколі
  • 225 г вершкового або кисломолочного сиру
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 1/2 ч.л. гірчичного порошку
  • 1/2 ч.л. мускатного горіха
  • Щіпка кайенского перцю
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 ° С. Змастіть маслом одну велику керамічну форму або кілька маленьких.
  2. Розберіть на суцвіття броколі і цвітну капусту.
  3. У каструлю з киплячою водою викладіть пасту, варіть три хвилини, додайте заморожений горошок, броколі, цвітну капусту, варіть хвилину. Відкиньте на друшляк.
  4. У процесорі перемішайте 225 г тертого чеддеру, м'який сир, масло, гірчицю, мускатний горіх, сіль за смаком. Влийте молоко, подрібніть масу до стану пюре.
  5. У пасту з броколі і цвітною капустою додайте сирну масу, перемішайте. Викладіть отриману масу в форму, посипте сиром, що залишився. Надішліть в духовку. Велика запіканка буде готується близько 35 хвилин, а маленькі – 15-20 хвилин.

Корисна порада

Замість фузіллі візьміть будь-яку іншу коротку пасту. Підійдуть і ріжки, і фарфалле, і пенне.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом картопляної запіканки з фаршем . "Сьогодні" також писали, як приготувати запіканку з броколі .