Головна Сьогодні

Рецепт дня: картопляна запіканка з фаршем в духовці

Рецепт картопляної запіканки з яловичиною, сиром і овочами

Класична картопляна запіканка складається з двох основних частин: картопляного пюре і соковитої м'ясної начинки. Щоб зробити смак насиченішим, ми рекомендуємо додати сир, моркву і часник. Інгредієнти в цьому рецепті розраховані на невелику прямокутну форму 15х22 см.

Дивіться відео, як вибрати фарш для картопляної запіканки:

Картопляна запіканка з фаршем та сиром

Інгредієнти:

  • 8 середніх картоплин
  • 2 моркви
  • 1 цибулина
  • 1-2 зубчики часнику
  • 500 г яловичого фаршу
  • 50 г вершкового масла
  • Трохи тертого твердого сиру
  • Сіль, перець

Рецепт приготування:

  1. Картоплю, моркву і часник відварити в підсоленій воді. Злити рідину. Додати масло і зробити пюре. Можна влити трохи молока.
  2. Фарш обсмажити. Додати дрібно порізану цибулю. Посолити, поперчити. Готувати, розбиваючи великі грудочки фаршу лопаткою.
  3. Духовку розігріти до 200 С.
  4. У форму викласти половину картопляно-морквяного пюре, потім фарш, і зверху другу половину пюре.
  5. Зверху посипати сиром і розкласти тонкі скибочки вершкового масла.
  6. Відправити в духовку на 15-20 хвилин. Щоб зверху утворилася скоринка, наприкінці приготування включіть режим гриля на кілька хвилин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як посмажити молоду картоплю на сковороді. "Сьогодні" також розповідали, як приготувати бефстроганов з свинини.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти