Що приготувати на вечерю: курячі ніжки з картоплею і грибами в духовці

5 лютого 2018, 17:29
Запечені курячі гомілки – проста і смачна страва

Курячі ніжки в духовці Фото: timolina/Freepik

Ця страва дарує відчуття дому, затишку, гарного настрою. Приготуйте її, якщо у вас є трохи часу і хочеться порадувати близьких.

Курка з картоплею в духовці

Інгредієнти:

Реклама
  • 600 г курячих гомілок
  • 600 г картоплі
  • 250 г печериць
  • 3 маленьких цибулини
  • 1 середня морква
  • 3-4 зубчики часнику
  • 50 г сиру
  • 50 мл сметани
  • 50 мл рослинного масла
  • Сіль, мелений перець

Рецепт приготування:

1. Курячі ніжки добре помийте і перекладіть в миску. Посипте сіллю і перцем, перемішайте.

2. Пропустіть через прес очищений часник і додайте до ніжок разом зі сметаною. Перемішайте і залиште маринуватися на 30 хвилин.

Реклама

3. Тим часом підготуйте овочі. Очищені картоплю і моркву поріжте скибочками. Перекладіть їх у глибоку миску, додайте промиті і крупно нарізані гриби. Додайте сіль, мелений перець і рослинне масло. Перемішайте.

4. Очищену цибулю наріжте часточками.

5. Викладіть у форму 20x28 см підготовлені овочі і гриби, зверху розподіліть шматочки цибулі.

Реклама

6. Поверх всіх інгредієнтів покладіть курячі ніжки. Поставте форму в духовку і запікайте при 200 С близько 1 години. За цей час страва повинна підрум'янитися.

7. Посипте курячі ніжки тертим сиром. Поверніть блюдо на 5 хвилин в духовку, щоб сир розплавився.

8. Подавайте курячі ніжки з грибами і овочами гарячими, посипавши подрібненою зеленню.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати рис для суші. Ми також ділились рецептом мідій у вершковому соусі. 

Дивіться відео, як приготувати плов за рецептом телеведучого Олексія Суханова: