Що приготувати на вечерю з фаршу: ТОП-5 літніх рецептів

10 серпня 2020, 13:29
Кращі рецепти літніх страв з фаршу з фото

Люля-кебаб з курки

Страви з фаршу просто готуються і практично завжди виходять дуже смачними. А оскільки м'ясний фарш можна поєднувати з майже будь-якими продуктами, то і рецептів існує безліч. У нашій добірці ви знайдете кращі рецепти літніх страв з фаршу, які можна приготувати на вечерю.

Люля-кебаб з індички в духовці

Люля-кебаб в духовці

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 500 г філе грудки індички
  • 2 середні цибулини
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 2 маленьких яйця
  • Сіль, мелений чорний перець
  • Кільця цибулі, збризнути оцтом і оливковою олією – для подачі

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Замочіть шпажки в холодній воді на годину. Це потрібно, щоб при запіканні шпажки не горіли і м'ясо до них не приставало.
  2. Філе індички порубати в грубий фарш. Подрібніть цибулю.
  3. Розм'якшіть вершкове масло. Змішайте фарш з індичого філе з цибулею. Додайте яйця і масло. Посоліть, поперчіть і перемішайте до однорідності. Поставте фарш в холодильник на півгодини.
  4. Вологими руками обліпіть шпажки фаршем у вигляді невеликих подовжених котлеток.
  5. Викладіть шпажки на деко і поставте в розігріту до 180 °С духовку (можна додатково включити в духовці режим "гриль").
  6. Запікайте до золотистого кольору, 20 хвилин, кілька разів перевернувши.
  7. Подавайте люля-кебаб з кільцями цибулі, скропленими оцтом і оливковою олією.

Фаршировані баклажани з м'ясом і рисом

Баклажани з фаршем та рисом

Час приготування:

Реклама
  • 1,5 години

Складові:

  • 2 баклажана
  • 300 г фаршу з яловичини
  • 1 червоний болгарський перець
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 3 ст.л. соєвого соусу
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 2 жмені довгого рису
  • Кілька гілочок петрушки
  • 1 ч.л. орегано
  • Сіль і перець

Дивіться відео, як вибрати фарш:

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 160 °С.
  2. Розріжте баклажан навпіл і виріжте м'якоть, щоб залишилися тільки човники.
  3. На великій сковороді обсмажте в олії фарш, тоді додайте туди дрібно нарізану цибулю, часник і червоний болгарський перець. Коли суміш трохи підсмажиться, влийте соєвий соус, додайте орегано і тушкуйте близько 10 хвилин.
  4. Одночасно злегка відваріть рис, щоб він був розсипчастим, і додайте його до фаршу і овочів. Перемішайте, а потім заповніть начинкою човники з баклажанів.
  5. Змастіть зверху фаршировані половинки оливковою олією.
  6. Викладіть баклажани в форму для випікання. Ви можете влити на денце трохи води, щоб під час запікання вони не були сухими. Накрийте форму фольгою і запікайте годину.
  7. Тоді зніміть фольгу і випікайте ще 15-20 хвилин, щоб страва підрум'янилася.
  8. Прикрасьте петрушкою і подавайте на стіл.

Тушкована молода капуста з м'ясним фаршем

Тушкована капуста

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

Для овочевої основи:

  • 1/2 середнього качана капусти
  • 1 ч.л. зіри
  • 2 ст. л. суміші сушеної паприки
  • 1 ч.л. розмарину
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • Сіль і перець за смаком

Для болоньєзе:

  • 200 г яловичого фаршу
  • 200 г свинячого фаршу
  • 50 г бекону
  • 0,5 цибулини
  • 1 зубчик часнику
  • 1 маленька морквина
  • 0,5 стебла селери
  • 200 г консервованих помідорів
  • 125 мл червоного сухого вина
  • 4 ст.л. м'ясного бульйону
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • Сіль, перець, базилік, коріандр

Спосіб приготування:

  1. Цибулю, моркву, селеру і часник добре подрібнити ножем. Бекон нарізати шматочками.
  2. У сотейнику розігріти олію і обсмажити бекон до золотистого кольору. Додати овочі і готувати 5 хвилин.
  3. Покласти фарш і смажити, помішуючи 7 хвилин. Тримайте досить великий вогонь, щоб фарш обсмажився, а не тушкувався.
  4. Влити вино і дати йому випаруватися. Додати в сотейник подрібнені помідори, бульйон, сіль і перець. Зменшити вогонь і тушкувати, помішуючи, 15 хвилин.
  5. Капусту нашаткувати. Розігріти в каструлі олію, додати капусту і тушкувати 15-20 хвилин.
  6. Потім додати сіль, спеції і тушкувати до готовності.
  7. Можна змішати з соусом болоньєзе, а можна просто викласти м'ясний соус на капусту.

Котлети з курки і кабачків

Котлети з кролика з цукіні

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

  • 600 г курячого філе
  • 300 г кабачків
  • Сіль, мелений чорний перець
  • Щіпка меленого червоного перцю
  • 1-2 зубчики часнику
  • Кілька гілочок петрушки
  • Рослинна олія – для обсмажування

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе і кабачки крупно поріжте. По черзі пропустіть через м'ясорубку з дрібною решіткою.
  2. Додайте пропущений через прес часник і рубану зелень. Посоліть і поперчіть, ретельно вимішайте протягом декількох хвилин. Це збільшить еластичність фаршу і котлети не розваляться під час смаження.
  3. Сформуйте вологими руками котлети і обсмажте їх на рослинній олії під кришкою з двох сторін.
  4. Подавайте готові котлети гарячими або холодними.

Мусака з фаршем і овочами

Мусака з овочами в духовці

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 400 г м'ясного фаршу
  • 2 баклажана
  • 1 кабачок
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 120 г твердого сиру
  • 3 помідори
  • 2 болгарських перцю
  • 1 ч.л. солі
  • 1 пучок зелені
  • 60 г вершкового масла
  • 1/2 ч.л. чорного меленого перцю
  • 1/2 ч.л. майорану
  • 1/2 ч.л. сушеного базиліка
  • 1 ч.л. сушеного часнику

Спосіб приготування:

  1. Кабачок промити, обсушити і нарізати кружечками. Обсмажити з двох сторін на сухій сковороді.
  2. Баклажани, помідори і болгарський перець запекти в духовці до потемніння скоринки.
  3. Форму для запікання змастити олією, на дно викласти кружечки обсмаженого кабачка.
  4. М'ясний фарш змішати з подрібненою ріпчастою цибулею, нарізаною зеленню, чорним свіжомеленим перцем і сіллю. Рівномірно викласти на кружечки кабачка.
  5. У запечених баклажанів зняти скоринку і нарізати на кружечки. У запечених болгарських перців видалити серединку з насінням і нарізати на великі шматочки.
  6. Викласти спочатку кружечки баклажанів, посипати майораном і базиліком.
  7. Потім – скибочки болгарського перцю наступним шаром на баклажани. Посипати сухим часником.
  8. Помідори без шкірки нарізати великими шматками і розкласти разом зі шматочками вершкового масла.
  9. Твердий сир натерти на крупній тертці і засипати все зверху останнім шаром.
  10. Духовку розігріти до 180 °С. Поставити форму в розігріту духовку на 40 хвилин під фольгою. Зняти фольгу і залишити форму в духовці на 5-7 хвилин для утворення сирної скоринки.
  11. Подавати страву гарячою разом зі свіжими овочами та пітою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати стручкову квасолю з фаршем, а також ділилися рецептом фрикадельок з індички в томатному соусі.