Що приготувати на вечерю швидко і просто: ТОП-5 дієтичних рецептів

26 березня 2020, 12:10
Рецепти легких страв для вечері

Що приготувати на вечерю

Не знаєте, що приготувати на вечерю швидко і смачно ? Наші ідеї допоможуть вам вирішити цю задачу. Завдяки їм вам не доведеться довго поратися на кухні.

Читайте також:

Реклама

Пропонуємо вам рецепти страв, які ви зможете приготувати на обід без зайвих зусиль і при цьому будете насолоджуватися їх смаком.

Риба по-грецьки з морквою

Смажена риба по-грецьки

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Інгредієнти:

  • 700-750 г рибного філе
  • 3 шт. ріпчастої цибулі
  • 3 моркви
  • Сіль, мелений перець
  • 4 ст.л. томатної пасти або соусу
  • Спеції для риби
  • Соняшникова олія

Дивіться відео, як приготувати морквяний суп з імбиром:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Рибу помити, розрізати на порційні шматки і приправити за смаком.
  2. Цибулю і моркву почистити і помити.
  3. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Обсмажити на олії до прозорості.
  4. Моркву натерти на крупній тертці, додати до цибулі і продовжувати обсмажувати на невеликому вогні, поки морква не стане м'якою.
  5. Потім додати томатну пасту або соус. Ретельно перемішати, зменшити вогонь і тушкувати 10 хвилин. Додати трохи солі і спецій.
  6. На сковорідку викласти частину овочевої подушки, на неї помістити рибне філе. Зверху рибу рясно покрити морквяно-цибулевою сумішшю і тушкувати ще 20 хвилин на слабкому вогні.

Курячі тефтелі в сметанно-томатному соусі

Курячі тефтелі для дітей

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 400 г курячого фаршу
  • 1/2 склянки рису
  • 1 морква
  • 1 яйце
  • Сіль, перець

Для соусу:

  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 1 ст.л. сметани
  • 1 стакан води або бульйону
  • 1 ст.л. борошна
  • Сіль, перець
  • Сушені італійські трави

Спосіб приготування:

  1. Моркву помити, почистити і натерти на крупній тертці.
  2. Рис відварити в підсоленій воді до напівготовності. Злити зайву рідину.
  3. Змішати фарш, морква, рис і яйце. Приправити до смаку.
  4. Перемішати вийшов фарш, зліпити з нього невеликі кульки.
  5. Обваляти тефтелі в борошні і обсмажити їх на сковороді з олією до рум'яної скоринки.
  6. Для соусу змішати сметану, томатну пасту і борошно, додати склянку води і приправи. Перемішати, щоб вийшла однорідна суміш без грудочок.
  7. Залити цією сумішшю тефтелі і тушкувати близько 20 хвилин під закритою кришкою на слабкому вогні.

Фузіллі з лососем і броколі

Паста з рибою

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 1/2 упаковки (200 г) брокколі
  • 160 г фузіллі
  • 300 г філе лосося
  • 2 помідори
  • 3 ст.л. оливкового масла
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Пасту відварити в підсоленій воді по інструкції на упаковці.
  2. В окремій каструлі відваріть до готовності брокколі.
  3. Філе лосося наріжте на шматочки розміром 2х2 см і обсмажте на сковороді в оливковій олії.
  4. Додайте до лосося брокколі і відварену пасту. Через дві-три хвилини додайте ще трохи олії і дрібно нарізаний, очищений від шкірки один помідор. Посоліть, поперчіть і готуйте ще три-п'ять хвилин.
  5. Все добре перемішайте і розкладіть по тарілках. Зверху прикрасьте дрібно порізаним свіжим помідором.

Запіканка з печінки з овочами

Печінкова запіканка

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • 600 г курячої печінки
  • За 150 г ріпчастої цибулі, кабачків і печериць
  • 200 г солодкого перцю
  • 100 г біле вино
  • 80 г манки
  • 200 г жирної сметани
  • 4 яйця
  • 40 г вершкового масла
  • Сіль перець
  • Сушений часник
  • Сушений чебрець

Спосіб приготування:

  1. Наріжте кубиком цибулю, кабачок, солодкий перець і гриби.
  2. Тушкуйте на вершковому маслі 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Після приправте сіллю і спеціями. Додайте вино і тушкуйте, поки не випарується рідина.
  3. Пропустіть печінку через м'ясорубку, використовуючи дрібну сітку.
  4. З'єднайте обсмажені овочі з грибами, подрібнену печінку, сметану, манку, яйця, сіль, перець і добре перемішайте.
  5. Дно рознімної форми застеліть пергаментом, вилийте печінковий тісто і запікайте при температурі 180 ° С 50 хвилин.
  6. Потім дайте запіканці повністю охолонути.

Запечена цвітна капуста в духовці

Запечена цвітна капуста буде смачніше з базиліком

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 1 качан цвітної капусти середніх розмірів (можна використовувати заморожену)
  • 3 ст.л. оливкового масла
  • 1 лимон (знадобиться цедра і сік)
  • 1 ч.л. сушеного орегано
  • 2-3 зубчики часнику
  • Сіль за смаком
  • Пучок свіжої зелені (петрушка, м'ята) – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 190 °С.
  2. Капусту розібрати на суцвіття і покласти у велику миску. Додати 2 ст.л. оливкового масла, цедру лимона, орегано і сіль, перемішати.
  3. Форму для запікання змастити оливковою олією.
  4. Викласти капусту і поставити в духовку на 45 хвилин, періодично помішуючи, щоб вона не підгоріла.
  5. Додати роздавлений в пасту часник, перемішати і поставити в духовку ще на п'ять хвилин.
  6. Перед подачею полити лимонним соком і посипати свіжою зеленню.

Порада: Перед запіканням кольорову капусту можна відварити протягом п'яти хвилин в киплячій підсоленій воді. Так вона швидше приготується в духовці і буде ніжніше.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що можна приготувати на обід з курки . "Сьогодні" також ділилися рецептом рибної запіканки з кукурудзяною крупою .