Що приготувати на обід навесні: рецепти смачних супів з черемші

27 квітня 2020, 14:40
Зазвичай черемша продається пучками, як шпинат або щавель

Суп з черемші

Черемшу можна додавати в салати, супи, рагу, соуси, запіканки, готувати начинки для хліба і пирогів. Смак цієї зелені настільки яскравий, що страви з черемші не потребують великої кількості інгредієнтів.

Крем-суп з картоплі і черемші

Суп з черемши

Реклама

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 1 цибулина
  • 1 цибуля-порей
  • 3 середніх картоплини
  • Трохи соняшникової олії
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1 л курячого бульйону
  • 1 лавровий лист
  • 150 мл густої сметани або вершків
  • 50 мл білого сухого вина
  • 100-150 г листя черемші (1 великий пучок)
  • Сіль і перець – за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Наріжте цибулю і цибулю-порей. Картоплю поріжте кубиками.
  2. Розігрійте олію з вершковим маслом. Коли піна від вершкового масла осяде, додайте обидва види цибулі. Тушкуйте до м'якості.
  3. Додайте картоплю, лавровий лист і гарячий бульйон. Варіть до готовності картоплі.
  4. Коли картопля звариться, додайте вершки або сметану, вино і нарізану черемшу. Посоліть і поперчіть за смаком.
  5. Доведіть до кипіння і збийте все блендером.
  6. Подавайте суп гарячим c грінками з багета і шматочками вареного яйця.

Дивіться відео, як виростити зелень вдома:

Реклама

Зелений борщ з черемшею і щавлем

Зелений борщ з черемшою

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 300 г м'яса на кісточці
  • 2 цибулини
  • 2 яйця
  • 1 морква
  • 1 помідор
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 2 картоплини
  • 1 пучок черемші
  • 1 пучок щавлю
  • 1 пучок петрушки
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. М'ясо на кісточці промити, цибулину очистити.
  2. Скласти в каструлю і залити холодною водою.
  3. Варити 1-1,5 години, знімаючи піну, цибулину після 15 хвилин варіння забрати.
  4. Картоплю очистити і нарізати кубиками. Додати в бульйон. Варити 3-5 хвилин.
  5. Дістати м'ясо і розділити.
  6. У сковороді на олії обсмажити дрібно нашатковану цибулю і терту на тертці моркву.
  7. Все зелень промити і обсушити, дрібно нашаткувати
  8. У бульйон додати пересмажену моркву і цибулю. Додати м'ясо і варити 2-3 хвилини.
  9. Додати нарізаний кубиками помідор, варити 2 хвилини.
  10. Додати зелень, перемішати і посолити. Накрити кришкою і дати постояти 10-15 хвилин.
  11. Розлити по тарілках і викласти скибочки відварених яєць. Подавати до столу зі сметаною.

Грибний суп з черемшею

Суп з черемшею грибний

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

  • 400 г банку нарізаних печериць
  • 800 мл овочевого бульйону
  • 100 г черемші
  • 2 шт. білої цибулі
  • 1 морква
  • 1 стебло селери
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • Сіль морська і перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Очистіть овочі. Лук наріжте півкільцями, моркву і селеру – невеликими кубиками.
  2. У каструлю з товстим дном влийте оливкову олію і злегка обсмажіть цибулю.
  3. Додайте печериці та трохи овочевого бульйону і тушкуйте на повільному вогні 15 хвилин.
  4. Влийте бульйон, покладіть в суп моркву і селера і варіть ще 15 хвилин.
  5. Черемшу промийте під проточною водою, наріжте тонкими смужками і покладіть в суп.
  6. Зніміть з вогню, посоліть і поперчіть за смаком.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салати з черемшею . Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати пасту з соусом з черемші .