Що приготувати з морського окуня: кращі рецепти страв

27 січня 2020, 13:30
Рецепти з морського окуня в домашніх умовах

Окунь морський: рецепти

Морський окунь багатий на вітаміни В, РР, А, D . У ньому є фосфор, магній, залізо. Вибираючи рибу, понюхайте тушку: якісний окунь пахне йодом. У його малюнку повинні переважати рожеві і червоні тони.

Дивіться відео, як смачно приготувати рибу на мангалі:

Реклама

При виборі охолодженої риби дивіться на її зябра. Вони не повинні бути тьмяним, а запах повинен бути такий, як у свіжої риби. Повинно насторожити, якщо риба продається без голови, а значить і зябер. Можливо, така риба несвіжа.

Читайте також:

Реклама

Поверхня тіла окуня повинна бути блискучою і чистою, а очі світлими, а не помутнілими. Дуже свіжа риба лежатиме ідеально прямо, ні голова, ні хвіст не повинні звисати.

Каннеллоні з морським окунем і сиром

Каннеллоні з рибою

Час приготування:

Реклама
  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • 500 г філе окуня
  • 250 г каннеллоні
  • 600 мл молока
  • 150 г моцарели
  • 2 яйця
  • 3 помідори
  • По 1 пучку кропу, петрушки, зеленої цибулі
  • По 1 ст.л. вершкового масла, борошна і каперсів
  • 100 г білого хліба
  • Сік і цедра половини лимона
  • Сіль, перець, мускатний горіх

Спосіб приготування:

  1. Приготувати фарш з риби, замочений хліба, яєць, зелені, соку і цедри, солі, перцю, мускатного горіха.
  2. Змішати з каперсами і кубиками моцарелли.
  3. Начинити каннеллоні і викласти у форму шарами, покрити кружальцями помідорів.
  4. Борошно підсмажити на олії, акуратно змішати з молоком, проварити до загустіння.
  5. Залити каннеллоні соусом і запікати 30 хвилин при 200 ° С. Накрити фольгою, залишити на 20 хвилин і подавати.

Рибний суп з морським окунем

Рибний суп з помідорами

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 500 г філе морського окуня
  • 200 г креветок
  • 1 стебло цибулі-порею
  • 3 помідори
  • 3 стебла селери
  • 100 г дрібних макаронів
  • 300 мл білого вина
  • 1.5 л води
  • 150 мл вершків
  • 2 ст.л. оливкового масла
  • Сіль, перець, чилі, петрушка

Спосіб приготування:

  1. Спасерувати нарізані селеру і цибулю-порей в олії, влити вино, окріп і варити п'ять хвилин.
  2. Всипати макарони і готувати ще п'ять хвилин. Потім додати помідори, очищені від шкірки і нарізані, шматочки риби і варити сім хвилин.
  3. Додати креветки, влити вершки, посолити і поперчити.
  4. Зняти суп з плити, дати настоятися і подавати, посипавши нарізаною петрушкою.

Смажений морський окунь в азіатському стилі

Смажена риба / Фото: Pexels

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 500 г філе морського окуня
  • 250 г моркви
  • 250 г стебел селери
  • 1 см кореня імбиру
  • Сік лимона
  • 1 ч.л. коріандру
  • 1 ч.л. білого перцю
  • 1 ч.л. морської солі
  • Олія

Спосіб приготування:

  1. Сіль, коріандр і перець розтовкти в ступці.
  2. Рибу полити лимонним соком, посипати половиною пряної суміші і покласти на півгодини в холодильник.
  3. Вийняти морського окуня і обсмажити на олії шкірою вниз.
  4. Моркву і селеру нарізати смужками, імбир подрібнити.
  5. Обсмажити в ложці олії до м'якості з пряною сумішшю, що залишилася.
  6. Готові овочі та рибу посипати свіжомеленим білим перцем і відразу ж подавати.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами смачних страв з червоної риби . "Сьогодні" також розповідали, як запекти скумбрію в рукаві .