Окунь морський: рецепти
Морський окунь багатий на вітаміни В, РР, А, D . У ньому є фосфор, магній, залізо. Вибираючи рибу, понюхайте тушку: якісний окунь пахне йодом. У його малюнку повинні переважати рожеві і червоні тони.
Дивіться відео, як смачно приготувати рибу на мангалі:
При виборі охолодженої риби дивіться на її зябра. Вони не повинні бути тьмяним, а запах повинен бути такий, як у свіжої риби. Повинно насторожити, якщо риба продається без голови, а значить і зябер. Можливо, така риба несвіжа.
Поверхня тіла окуня повинна бути блискучою і чистою, а очі світлими, а не помутнілими. Дуже свіжа риба лежатиме ідеально прямо, ні голова, ні хвіст не повинні звисати.
Каннеллоні з морським окунем і сиром
Час приготування:
- 1.5 години
Інгредієнти:
- 500 г філе окуня
- 250 г каннеллоні
- 600 мл молока
- 150 г моцарели
- 2 яйця
- 3 помідори
- По 1 пучку кропу, петрушки, зеленої цибулі
- По 1 ст.л. вершкового масла, борошна і каперсів
- 100 г білого хліба
- Сік і цедра половини лимона
- Сіль, перець, мускатний горіх
Спосіб приготування:
- Приготувати фарш з риби, замочений хліба, яєць, зелені, соку і цедри, солі, перцю, мускатного горіха.
- Змішати з каперсами і кубиками моцарелли.
- Начинити каннеллоні і викласти у форму шарами, покрити кружальцями помідорів.
- Борошно підсмажити на олії, акуратно змішати з молоком, проварити до загустіння.
- Залити каннеллоні соусом і запікати 30 хвилин при 200 ° С. Накрити фольгою, залишити на 20 хвилин і подавати.
Рибний суп з морським окунем
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 500 г філе морського окуня
- 200 г креветок
- 1 стебло цибулі-порею
- 3 помідори
- 3 стебла селери
- 100 г дрібних макаронів
- 300 мл білого вина
- 1.5 л води
- 150 мл вершків
- 2 ст.л. оливкового масла
- Сіль, перець, чилі, петрушка
Спосіб приготування:
- Спасерувати нарізані селеру і цибулю-порей в олії, влити вино, окріп і варити п'ять хвилин.
- Всипати макарони і готувати ще п'ять хвилин. Потім додати помідори, очищені від шкірки і нарізані, шматочки риби і варити сім хвилин.
- Додати креветки, влити вершки, посолити і поперчити.
- Зняти суп з плити, дати настоятися і подавати, посипавши нарізаною петрушкою.
Смажений морський окунь в азіатському стилі
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 500 г філе морського окуня
- 250 г моркви
- 250 г стебел селери
- 1 см кореня імбиру
- Сік лимона
- 1 ч.л. коріандру
- 1 ч.л. білого перцю
- 1 ч.л. морської солі
- Олія
Спосіб приготування:
- Сіль, коріандр і перець розтовкти в ступці.
- Рибу полити лимонним соком, посипати половиною пряної суміші і покласти на півгодини в холодильник.
- Вийняти морського окуня і обсмажити на олії шкірою вниз.
- Моркву і селеру нарізати смужками, імбир подрібнити.
- Обсмажити в ложці олії до м'якості з пряною сумішшю, що залишилася.
- Готові овочі та рибу посипати свіжомеленим білим перцем і відразу ж подавати.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами смачних страв з червоної риби . "Сьогодні" також розповідали, як запекти скумбрію в рукаві .