Що приготувати з курячого філе на вечерю – 5 оригінальних рецептів

31 травня 2021, 10:23
Це й запечена паста з куркою, і рулети з курагою, і карі з картоплею

Куряче філе на грилі з грибами

Куряче філе – це швидко, смачно та ситно. Це м'ясо чудово поєднується з овочами, й неважливо, у який спосіб ви його приготували – засмажили, запекли або протушкували з овочами. Щоб зробити все ідеально, ознайомтеся з лайфхаками з приготування курки – і можна починати. Нижче – п'ять оригінальних рецептів, які можна приготувати до вечері.

А в нашому календарі травневих свят знайдете підказки для оригінальних подарунків.

Реклама

Бефстроганов з курки зі сметаною і томатною пастою

Бефстроганов з курки

Інгредієнти

Реклама
  • 600 г курячого філе;
  • 1 цибулина;
  • 200 г сметани 20%;
  • 1 ст. л. томатної пасти;
  • дрібка солі;
  • щіпка перцю;
  • олія.

Спосіб приготування

  1. Філе курячої грудки вимийте, обсушіть, наріжте на скибочки, злегка відбийте, накривши харчовою плівкою. Потім наріжте куряче філе товстими брусками.
  2. Цибулину середнього розміру очистіть і наріжте тонкими півкільцями.
  3. Розігрійте на сковороді олію і обсмажте цибулю, помішуючи, до золотистого кольору, п'ять хвилин.
  4. Викладіть до цибулі нарізане філе, збільште вогонь до сильного і смажте м'ясо до появи рум'яної скоринки сім-десять хвилин.
  5. Посоліть і поперчіть філе, посипте борошном і перемішайте, смажте ще дві хвилини, помішуючи, на середньому вогні.
  6. У мисці змішайте сметану з томатною пастою, залийте куряче філе, накрийте кришкою і тушкуйте бефстроганов із курки в сметані на слабкому вогні 15 хвилин.
  7. Подавайте зі сметаною з картопляним пюре, макаронами або рисом.

Запечена паста з куркою і перцем

Запіканка з пасти з куркою

Реклама

Інгредієнти

  • 275 г пасти;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 1 цибулина;
  • 3 солодких перці різних кольорів;
  • 1 ч. л. суміші спецій (паприка, чилі, сіль із добавками);
  • 500 г філе курячих стегенець;
  • 1 ст. л. томатної пасти;
  • 1 б. томатного соусу для пасти;
  • 75 г тертого чеддера;
  • натуральний йогурт – для подачі.

Спосіб приготування

  1. Відваріть пасту в киплячій підсоленій воді до готовності.
  2. Нагрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні. Обсмажте нарізане смужками філе п'ять хвилин, до золотистого кольору, перекладіть на тарілку.
  3. Додайте в сковороду подрібнену цибулю і нарізаний середніми шматочками перець, обсмажте на середньому вогні до м'якості, близько восьми хвилин.
  4. Всипте суміш приправ, перемішайте, готуйте одну хвилину, а потім поставте курку в сковороду, додайте томатне пюре і 50 мл води. Готуйте на повільному вогні кілька хвилин, потім додайте макарони і перемішайте.
  5. Розігрійте духовку в режимі гриль до середньої температури. Перекладіть пасту в форму для запікання, посипте тертим сиром і поставте в духовку запікатися до золотистого кольору.

Курячі рулети з курагою і чорносливом

Рулет з курячої грудки з сухофруктами

Інгредієнти

  • 3 курячих грудки;
  • 12 шт. кураги;
  • 12 шт. чорносливу;
  • сир;
  • натуральний йогурт, сметана або кефір;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування

  1. Курагу і чорнослив залити гарячою водою. Дати постояти півгодини, потім промити і обсушити.
  2. Потім розрізати курячу грудку вздовж на дві частини, трохи відбити, посолити і поперчити за смаком.
  3. Викласти на грудку шматочок твердого сиру, курагу і чорнослив. У кожному рулетики має бути по дві кураги і по два чорносливи.
  4. Згорнути в рулетики, заколоти зубочисткою.
  5. Викласти в форму для запікання, зверху змастити йогуртом, сметаною або кефіром.
  6. Запікати в духовці на 200 градусів до готовності. Не пересушити.
  7. Перекласти рулети на блюдо і розрізати на порційні шматки. Прикрасити гілочками зелені і подавати з будь-якими гарнірами і соусами на свій смак.

Карі з куркою і картоплею

Карі з куркою

Інгредієнти

  • 3 ст. л. олії;
  • 500 г курячого філе, дрібно посіченого;
  • 1 цибулина, нарізана;
  • 3 зубчики часнику, подрібнених;
  • 1-2 червоних перчика чилі, подрібнених;
  • імбир, шматочок розміром з великий палець, очищений і натертий;
  • 1/2 склянки води або бульйону;
  • 1 ч. л. куркуми;
  • 1 ч. л. кумина (зіри);
  • 1 ч. л. меленого коріандру;
  • 1 кг картоплі, нарізаної великими шматками;
  • 3 середніх помідори, подрібнених;
  • 1 склянка зеленого горошку або суміші заморожених овочів;
  • сіль;
  • зелень кінзи або петрушки для подачі.

Спосіб приготування

  1. Розігріти у великій сковороді олію, обсмажити подрібнене куряче філе до золотистого кольору. До курки додати подрібнені цибулю, часник і чилі, готувати на середньому вогні хвилин 5 до м'якості цибулі.
  2. Якщо любите не дуже гострі страви, кількість перцю чилі необхідно зменшити.
  3. Додати спеції і тертий імбир, посолити, ретельно перемішати, готувати ще кілька хвилин.
  4. Викласти в сковороду картоплю, залити половиною склянки води або бульйону, зменшити вогонь, накрити кришкою і готувати хвилин 15 до м'якості картоплі.
  5. Потім додати порізані помідори і горошок або суміш морожених овочів.
  6. Томити карі під кришкою до готовності овочів.
  7. Якщо необхідно, посолити за смаком, побризкати соком лимона або лайма.
  8. Страву можна прикрасити свіжою зеленню. А подавати – з натуральним йогуртом або сметаною.

Кускус у мультиварці з курячим філе і овочами

Кускус з куркою та овочами

Інгредієнти

  • 350 г кускусу;
  • 500 г курячого філе;
  • 1 цукіні;
  • 1 баклажан;
  • 1 морква;
  • 1 солодкий перець;
  • 1 цибулина;
  • олія;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування

  1. Куряче філе нарізати кубиками. Обсмажити, періодично помішуючи, в змащеній олією чаші мультиварки 12 хвилин в режимі "Смаження".
  2. Цибулю дрібно порубати, а інші овочі нарізати кубиками. Додати в мультиварку до курячого філе, встановити режим "Тушкування" і готувати 20 хвилин.
  3. Влити 500 мл води, вимкнути програму "Тушкування" і на розігріві дочекатися закипання.
  4. У киплячу воду додати кускус, перемішати і відключити мультиварку. Залишити на десять хвилин для набухання під закритою кришкою.
  5. Перемішати і відразу подавати.

Тут знайдете ще 10 рецептів страв із куркою.