Що приготувати з квіток цукіні: три літніх рецепти

30 червня 2020, 13:35
Найкращі рецепти страв з квіток цукіні з фото

Квіти цукіні з фаршем і рисом

Великі жовті квіти цукіні – одні з найсмачніших їстівних квітів. Їх їдять сирими, додаючи в салати, фарширують різними начинками, смажать у клярі і кладуть в пироги. В Україні замість них можна використовувати квітки гарбуза.

Грецький пиріг з фетою і квітами цукіні

Пиріг з квітами цукіні

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

Для тіста:

Реклама
  • 2 склянки борошна
  • Дрібка солі
  • 1 яйце
  • 1 яєчний жовток
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • Холодна вода

Для начинки:

  • Квіти цукіні
  • 200 г фети
  • 2 яйця
  • 1 пучок свіжого базиліка
  • Перець
  • 50 мл молока
  • 100 мл вершків
  • Тертий пармезан

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Борошно просіяти, додати сіль, в центрі зробити поглиблення. Влити в нього яйце і яєчний жовток, злегка збити їх виделкою до однорідності. Додати оливкову олію, перемішати до утворення крихти.
  2. Потроху додаючи холодну воду, замісити еластичне м'яке тісто і сформувати з нього кулю. Загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.
  3. Квіти цукіні промити, обережно видалити маточки і зелені "хвостики-листочки" по кромці квітки зовні, викласти на рушник, щоб стекла вода.
  4. Фету розім'яти виделкою, додати злегка збиті яйця, вершки і молоко, чорний перець, рубаний базилік, швидко перемішати до однорідності – суміш нагадуватиме за консистенцією досить рідку сметану.
  5. Тісто розкачати в пласт товщиною 4-5 мм і укласти в змащену оливковою олією форму. Обрізати зайві краї, застелити тісто пекарським папером і насипати горох або квасолю.
  6. Випікати в попередньо розігрітій духовці при 200 °С 10 хвилин, потім температуру зменшити до 170 ºС, забрати папір з вантажем і запікати основу пирога ще 5 хвилин.
  7. Вилити в неї начинку, укласти поверх квіти цукіні, посипати тертим пармезаном, повернути в духовку ще на 25 хвилин до готовності. Якщо квіти цукіні почнуть швидко запікатися – накрити зверху шматком харчової фольги.

Квіти цукіні у фритюрі

Квіти цукіні в яйці

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • Квіти цукіні
  • Панірувальні сухарі
  • Яйця
  • Сіль, перець
  • Олія для фритюру

Дивіться відео, які квіти використовують в кулінарії:

Спосіб приготування:

  1. Квіти цукіні підготувати, як і в попередньому рецепті. Яйця збити з сіллю і перцем.
  2. Квіти вмочити в яєчній суміші, обваляти в панірувальних сухарях і обсмажити до золотистого кольору.
  3. Викласти на паперовий рушник, щоб видалити надлишки олії. Подавати закуску гарячою.

Фаршировані квіти цукіні по-турецьки

Квіти цукіні з фаршем і рисом

Час приготування:

  • 1 година 30 хвилин

Складові:

  • 12-16 квітів цукіні
  • 200 г яловичини
  • 1 цибулина
  • Сіль, перець
  • Свіжа м'ята і базилік
  • Кілька ложок оливкової олії
  • 1/3 склянки рису арборіо
  • 2 середніх помідори
  • Тертий пармезан

Спосіб приготування:

  1. Квіти акуратно підготувати, духовку розігріти до 150 ºС.
  2. В 1 ст.л. оливкової олії обсмажити до прозорості цибулю.
  3. Додати фарш і обсмажити до коричневого кольору, додати сіль, перець, рубані трави, дрібно нарізаний помідор без шкірки і рис, перемішати і тушкувати на маленькому вогні 5 хвилин, зняти з плити.
  4. Форму скропити оливковою олією. Кожну квітку цукіні обережно наповнити начинкою (1 ст.л.), кінчики пелюсток зібрати разом і згорнути, закриваючи кожну квітку. Укласти в форму, скропити залишками оливкової олії.
  5. Другий помідор бланшувати, зняти шкірку, дрібно порубати, викласти на квіти, долити гарячої води, щоб суміш води і помідора доходила по висоті до середини квітів, посипати тертим пармезаном.
  6. Запікати 35-45 хвилин. Якщо квіти почнуть занадто сильно рум'яніти – накрити харчовою фольгою.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пасти з креветками і цукіні, а також писали, як запекти дораду з цукіні і помідорами.