Що додати в піцу: ТОП-6 варіантів начинки

20 квітня 2018, 18:01
Ідеї найкращих начинок для піци

Яку начинку додати до пици. Фото: pixabay.com

Прообраз піци був придуманий в італійському місті Неаполі на початку XVI століття. Спочатку їжа вважалася селянською їжею, проте кілька століть тому припала до смаку членам королівської сім'ї. А вже в XIX столітті блюдо завоювало Європу і Америку, ставши одним з найпопулярніших. Таку широку затребуваність легко пояснити: в залежності від начинки, піца може бути подана до столу як закуска, друга страва і навіть десерт. 

Ідеї кращих начинок для піци

Реклама

Піца є однією з найпопулярніших страв в італійській кухні і навіть стала своєрідним символом країни. Вважається, що оцінити її справжній смак можна тільки на батьківщині. Однак сьогодні піцу прекрасно вміють готувати в багатьох країнах світу. Страва не вимагає особливих приготувань і тривалої підготовки, а начинку можна створити з найрізноманітніших продуктів.

Піца з помідорами та моцарелою
Фото: pixabay.com

Основою начинки класичної піци "Маргарита" є помідори і сир моцарела. Ці інгредієнти повинні бути якісними і свіжими. Також італійські кухарі додають за смаком базилік, оливкову олію та пармезан. Існує інший варіант начинки, який не містить томати. Така піца називається Margherita Bianca – "біла Маргарита".

Піца з сиром
Фото: pixabay.com

Інша дуже популярна в світі піца називається "Чотири сиру". Головними елементами начинки є сири чотирьох сортів. Найчастіше, в традиційному варіанті, для приготування страви використовують моцарелу, пармезан, горгонзолу і Ементаль. Однак варіантів комбінацій для отримання смачної начинки може бути набагато більше. Наприклад, між собою будуть чудово поєднуватися едам, бринза, дор-блю і тільзитер або пармезан, горгонзола, моцарелла і фонтіна. В якості додатків слід використовувати свіжий базилік / орегано, оливкова олія і улюблені спеції.

Реклама
Піца з ковбасою
Фото: pixabay.com

Дуже цікава начинка у піци "Чотири сезони". Кожна з чотирьох частин продукту символізує певну пору року і має свій склад. Літо – це салямі, присипане чорним перцем, зима – варені яйця з грибами, весна складається з артишоків і оливок, а осінь – з сиру моцарела і томатів.

Піца з овочами
Фото: pixabay.com

Традиційна піца вважається їжею калорійною і небезпечною для фігури. Уникнути негативного впливу на форми можна, якщо приготувати дієтичну піцу, грамотно підібравши начинку. Наприклад, прекрасна ідея – замість жирного м'яса і ковбасок використовувати курячу або індичі грудку. У тосканському варіанті начинки до індички додають грейпфрут, кабачок, морква і нежирну сметану як соус.

Піца з морепродуктами
Фото: pixabay.com

Також не зашкодить піца з начинкою з морепродуктів (кальмарів, креветок, мідій і ін.). Прекрасними додатковими елементами стануть овочі та гриби: помідори, баклажани, печериці, шпинат, перець чилі і т.д. Стежить за фігурою необхідно уважно підійти і до вибору соусу. Самим "безпечним" є томатний: суміш пасти або протертих помідорів зі спеціями і травами за смаком.

Реклама
Десертная піца
Фото: pixabay.com

Великою популярністю в Італії користується піца з солодкими начинками. Таке блюдо – прекрасний і простий варіант десерту. Тісто змащується тонким шаром меду, поверх якого викладаються яблука, присипані сумішшю з цукру і кориці. Любителі шоколаду можуть використовувати для приготування оригінальної начинки і його.

Попередньо розтоплений продукт необхідно рівномірно розподілити по тесту, а зверху доповнити полуницею, бананами, меленим мигдалем. Замість шоколаду також можна використовувати карамельну пасту.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом картопляної піци з грибами, беконом і помідорамими. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептами смачного тіста для піци.

Дивіться відео, як приготувати смачну піцу на хлібі за 5 хвилин: