Чізкейк-мафіни з інжиром: рецепт оригінальної осінньої випічки

29 вересня 2020, 20:08
Цей десерт – щось середнє між мафінами і чізкейком

Мафіни з інжиром

Інжир дуже корисний. Його найчастіше їдять у свіжому вигляді, додають в салати або поєднують разом з сирами. Але мало хто знає, що інжир можна використовувати для приготування смачної домашньої випічки. Ми пропонуємо зробити з ним незвичайні мафіни зі смаком чізкейку.

Чізкейк-мафіни з інжиром

Реклама

Мафіни з інжиром

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 305 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для основи:

  • 50 г вершкового масла
  • 50 г коричневого цукру
  • 1 яйце, трохи збити
  • 70 г борошна
  • 0,5 ч.л. розпушувача

Читайте також:

Реклама

Для начинки:

  • 120 г вершкового сиру
  • 1 ст.л. йогурту без добавок
  • 1 яйце
  • 20 г ванільного цукру
  • 1 інжир

Дивіться відео, як зробити заготовку з інжиру:

Спосіб приготування:

  1. Духовку розігріти до 180 °С. Застелити шість формочок для мафінів паперовими вкладишами.
  2. Для основи змішати масло і цукор до гладкості. Додати яйце, перемішати. Всипати борошно з розпушувачем, знову перемішати.
  3. Тісто викласти в формочки і випікати 10 хвилин.
  4. Для начинки змішати вершковий сир з йогуртом, яйцем і цукром.
  5. Інжир розрізати на 12 часточок, викласти по одній часточці в кожну формочку з основою, залити сирною начинкою. Випікати 20 хвилин.

Як подавати десерт

Остудити при кімнатній температурі, потім охолодити. Перед подачею прикрасити рештою часточок інжиру.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату з інжиру, винограду і блакитного сиру, а також розповідали, як приготувати французький десерт клафуті з інжиром і бананом.