Чізкейк з гарбузового пюре і ванільних сирків: рецепт дня

15 листопада 2019, 12:06
Смачний осінній чізкейк без випічки

Чізкейк без випічки з гарбузом

Для класичного чізкейку використовується вершковий сир, але не менш смачний десерт можна приготувати з ванільних сирків.

Дивіться відео, як вибрати смачні сирки в глазурі:

Реклама

А щоб начинка вийшла солодкою і ароматною, вибирайте мускатний гарбуз.

Читайте також:

Реклама

Швидкий гарбузовий чізкейк з желатином

Час приготування:

  • 20 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 323 ккал на 100 г

Складові:

  • 720 г пюре з гарбуза
  • 300 г мигдального печива
  • 100 г вершкового масла
  • 100 мл молока
  • 300 г солодких сирків
  • 250 мл вершків 30%
  • 20 г желатину
  • 2 ст. л. меду
  • 1 ст. л. цукрової пудри

Спосіб приготування:

  1. З'єднайте гарбузове пюре з сирками кімнатної температури, додайте мед і все змішайте міксером на низькій швидкості.
  2. У невеликій каструльці желатин залийте молоком. Коли він набрякне, нагрійте суміш до повного розчинення желатину, але не кип'ятіть. Дайте охолонути до кімнатної температури.
  3. Охолоджені вершки збийте міксером з цукровою пудрою.
  4. З'єднайте гарбузово-сиркову масу з желатином і акуратно додайте збиті вершки.
  5. Мигдальне печиво розкришити в блендері і перемішайте з вершковим маслом і медом.
  6. У форму викладіть основу – корж з печива, зверху – начинку. Приберіть в холодильник на 6-8 годин.

Як зробити гарбузове пюре

  • Очистіть гарбуз від шкірки, волокон і насіння, наріжте його великими шматками. Загорніть у фольгу і поставте на металевий лист.
  • Поставте в розігріту до 200 °С духовку і запікайте до м'якості, близько 30 хвилин. Готовий гарбуз повинен легко протикатися виделкою.
  • Остудіть гарбуз і подрібніть його за допомогою блендера в однорідне пюре. Перекладіть в стерилізовані банки або заморозьте в пластиковому контейнері.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати гарбузовий чізкейк в мультиварці .