Чанахи: простий рецепт популярної грузинської страви

5 жовтня 2020, 10:55
Чанахі – відмінне рішення для ситного осіннього обіду

Чанахі: рецепт з фото

Чанахі – це грузинська страва, яка представляє собою тушковане м'ясо з овочами. В оригінальному рецепті використовують баранину, але її можна замінити на свинину або яловичину.

У Грузії чанахі традиційно запікають у глиняних горщиках. У них страва вийде духмяною і більш насиченою.

Реклама

Чанахі зі свинини в духовці

Чанахі: рецепт з фото

Час приготування:

Реклама
  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 137 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 700 г м'якоті свинини
  • 600 г картоплі
  • 1 склянка червоної квасолі
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 1 велика цибулина
  • 1 середня морква
  • 2 ст.л. смальцю
  • 6-8 зубчиків часнику
  • 4 ст.л. борошна
  • 1 лавровий лист
  • Сіль, чорний перець мелений
  • Зелень петрушки
  • Олія
  • Червона паприка мелена

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Квасолю замочити на ніч, потім відварити до готовності.
  2. Картоплю помити, почистити і порізати великими шматочками. Обсмажити на олії майже до готовності. Цибулю почистити і порізати дрібними кубиками.
  3. Моркву помити і почистити. Натерти на крупній тертці або нарізати кружечками. Замість томатної пасти можна використовувати помідори. Їх необхідно очистити від шкірки і порізати кубиками.
  4. М'ясо нарізати досить великими шматками. Обсмажити на рослинній олії на великому вогні до рум'яної скоринки. Додати смалець.
  5. До обсмаженого м'яса додати цибулю і моркву, ретельно все перемішати і смажити на середньому вогні 10-15 хвилин, помішуючи.
  6. Додати томатну пасту, знову добре перемішати і смажити на середньому вогні 5 хвилин, помішуючи. Якщо використовуєте помідори, то смажити потрібно довше: приблизно 15 хвилин.
  7. У велику каструлю налити приблизно 2,5-3 л води. Поставити на великий вогонь. Додати до води обсмажену картоплю, відварену квасолю. Коли вода закипить, зменшити газ і додати м'ясо з овочами. А також посолити, поперчити, додати лавровий лист, червоний мелений перець, дрібно нарізаний часник і зелень петрушки. Дати покипіти 10 хвилин. Спробувати, при необхідності досолити.
  8. На сухій сковороді без додавання жиру обсмажити борошно до золотистого кольору. Додати до борошна 1-2 ополоника бульйону з каструлі і добре розмішати до однорідної консистенції. Вилити цю суміш в чанахи і дати покипіти 5 хвилин.
  9. Зняти з вогню, накрити кришкою і дати настоятися.

На замітку

  • М'ясо краще смажити на великій сковороді, так як до нього потім будемо додавати овочі;
  • Бажано використовувати томатну пасту домашнього приготування;
  • Чанахі найкраще подавати в глиняних горщиках.

Дивіться відео, як приготувати чахохбілі на грилі:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запечених реберець в духовці, а також писали, як приготувати смачні страви з яловичини.