Швидкий рецепт курячої печінки в сметанному соусі

6 липня 2020, 10:27
Куряча печінка – це найдоступніший субпродукт

Куряча печінка в сметані з цибулею і морквою

Тушкована куряча печінка в сметані з цибулею і морквою – проста і швидка вечеря для всієї родини. Така страва чудово підходить для дієтичного та дитячого харчування.

Перед приготуванням курячу печінку потрібно очистити від прожилок і нарізати невеликими шматочками. Якщо бачите ділянки зеленуватого кольору, їх потрібно вирізати, інакше печінка буде гірчити.

Реклама

Куряча печінка в сметані з цибулею і морквою

Печінка з цибулею і морквою

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 115 ккал на 100 г

Складові:

  • 500-600 г курячої печінки
  • 1 велика цибулина
  • 1 невелика морква
  • 200 г сметани
  • Олія – для смаження
  • Сіль, перець
  • Зелень – для подачі

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Печінку помити, очистити від плівок і розрізати на шматочки.
  2. Цибулю і моркву очистити і нарізати.
  3. Розігріти сковороду з олією, додати цибулю і моркву. Смажити до прозорості овочів.
  4. Потім додати печінку і готувати, поки вона не побіліє. Перевернути і обсмажити з іншого боку.
  5. Додати сметану, сіль і перець. Тушкувати під кришкою 7-10 хвилин до готовності.
  6. При подачі посипати готову страву зеленню.

Корисна порада

Страву можна доповнити картопляним пюре і тушкованими або маринованими часниковими стрілками .

Дивіться відео, як приготувати курячу печінку на грилі:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пиріжків з печінкою і горошком .