Швидкий літній салат із зеленим горошком і фетою

17 липня 2020, 19:11
Такий салат складається всього лише з трьох основних інгредієнтів

Салат з горошком та фетою

Салат із зеленим горошком і сиром – легка і смачна страва, яку можна приготувати на обід або вечерю. Він неодмінно порадує вас своїм свіжим літнім смаком.

Лайм в рецепті можна замінити лимоном, а замість зеленої цибулі взяти базилік або тархун.

Реклама

Салат з фетою і зеленим горошком

Салат з горошком та фетою

Час приготування:

Реклама
  • 5 хвилин

Калорійність:

  • 150 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 банка (400 г) консервованого або 300 г вареного молодого зеленого горошку
  • 200 г фети
  • 150 г листя молодого шпинату або салатного міксу
  • 1 лайм
  • 40 г зеленої цибулі
  • 30 г мл оливкової олії

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Фету поріжте кубиками, додайте до сиру молодий горошок і листя салату.
  2. Заправте оливковою олією і збризніть соком лайма.
  3. Подавайте, присипавши подрібненою зеленою цибулею.

Як варити зелений горошок

  • Витягти горошини з стручків. Жовті і зморщені боби викинути;
  • Наповнити каструлю на 2/3 об'єму холодною водою і довести до кипіння. Додати сіль і соду з розрахунку 1 чайна ложка солі і 1/2 чайної ложки соди на 3 склянки води;
  • Засипати зелений горошок в окріп, накрити каструлю кришкою і варити на сильному вогні до готовності, від 5 до 10 хвилин. Чим молодше горошок, тим він швидше звариться;
  • Готовий зелений горошок відкинути на друшляк і промити холодною водою.

Дивіться відео, як приготувати салат в пекінській капусті:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом крем-супу з зеленого горошку, а також розповідали, як приготувати печеню з курки, картоплі і зеленого горошку.