Швидкі закуски на Новий рік: ТОП-5 рецептів

30 грудня 2019, 17:00
Рецепти простих і смачних святкових закусок

Закуски на Новий рік

Холодні закуски – важливий пункт новорічного меню. Вони розігрівають апетит перед подачею основних страв, прикрашають стіл і створюють атмосферу свята.

Дивіться відео, як приготувати паштет з печінки з коньяком:

Реклама

Тут ми зібрали швидкі рецепти холодних закусок, які допоможуть не тільки накрити новорічний стіл, але і, без сумніву, стануть улюбленими стравами вашої родини.

Читайте також:

Реклама

Канапе з огірків з авокадо і лососем

Канапе з огірків

Час приготування:

Реклама
  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 середній огірок
  • 1 велике авокадо, очищене і без кісточки
  • 1/2 ст.л. соку лайма
  • 170 г копченого лосося
  • Зелена цибуля – для подачі
  • Чорний перець – для подачі

Спосіб приготування:

  1. Наріжте огірок завтовшки близько 5 мм і покладіть на тарілку.
  2. Додайте авокадо і сік лайма в миску і розімніть вилкою в пюре.
  3. Намажте скибочки огірка кремом з авокадо, а потім покладіть зверху тонкі шматочки копченого лосося.
  4. Прикрасьте кожен шматочок дрібно нарізаною зеленою цибулею і чорним перцем. Подавайте негайно.

Тапенада з маслин

Тапенада з маслин

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • Маслини з кісточками – 400 г
  • Оливкова олія – 100 мл
  • Каперси – 100 г
  • Філе анчоусів – 70 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Маслини дістати з розсолу і очистити їх від кісточок. Скласти підготовлені маслини в чашу блендера. ⠀
  2. Каперси теж дістати з банки, вимочити від розсолу серветками і відправити до маслин. ⠀
  3. Також в чашу блендера скласти очищений часник, філе анчоусів і подрібнити до однорідності. Суміш повинна бути схожа на пасту.
  4. Не вимикаючи блендер, додати до пасті оливкова олія і чорний мелений перець.
  5. Перекласти кремообразную пасту в миску, накрити харчовою плівкою і відправити до холодильника приблизно на кілька годин. Від цього страва стане ще смачніше.

Порада: Тапенади подають в холодному вигляді – до запеченої риби або курки, до креветок, нарізаних овочів. Пасту з оливок можна намазувати на багет, хлібці або крекери.

Паштет з копченої скумбрії

Паштет з печінки тріски

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • Риба скумбрія копчена – 250 г
  • Сир вершковий – 200 г
  • Лимон (сік) – 1 ч.л.
  • Лимон (цедра) – 1 ст.л.
  • Хрін – 1 ст.л.
  • Зелень порізана – 2 ст.л.
  • Хліб – для подачі

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію очистіть, видаліть кістки, наріжте, складіть в чашу блендера.
  2. Додайте вершковий сир, лимонний сік, цедру, хрін, подрібніть.
  3. Посипте нашаткованою зеленню, подавайте з багетом.

Сирні кульки з крабовими паличками

Закуска з крабовими паличками

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 100 г
  • Сир – 50 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Зубчик часнику – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Яйця відварити круто, остудити і очистити.
  2. Сир натерти на дрібній тертці в миску.
  3. Додати терті крабові палички і пропущений через прес часник.
  4. Додати терті яйця і майонез. Посолити за смаком. Добре перемішати.
  5. Руками скачати невеликі порційні кульки і викласти на блюдо.
  6. За бажанням прикрасити зеленню і подавати до столу.

Фаршировані яйця "Мишки"

Фаршировані яйця на Новий рік

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Яйця – 6 шт.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Мелена паприка – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Обережно опустити курячі яйця у велику каструлю з киплячою водою. Варити на повільному вогні протягом 10 хвилин.
  2. Злити рідину і залити яйця холодною водою. Дати охолонути. Очистити і розрізати уздовж навпіл.
  3. Вийняти яєчні жовтки і помістити їх в миску з майонезом і гірчицею; додати трохи солі і перцю.
  4. Розім'яти до отримання однорідної пасти, а потім начинити цією сумішшю яєчні білки.
  5. Зробити "вушка" з яєчного білка, "очі" – з горошин чорного перці, "ніс" – з червоного перцю, а "вуса" – з волокон сиру "косичка".

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати прості і смачні салати на Новий рік. "Сьогодні" також ділилися рецептами салату "Грибна поляна".