Млинці на Масляну: ТОП-5 перевірених рецептів на будь-який смак

23 лютого 2020, 13:01
Різні рецепти млинців на Масляну

Млинці на Масляну 2020

Масляна в 2020 році стартує 24 лютого і закінчиться 1 березня. Це свято зустрічі весни, веселе, безтурботне. Відразу після Сирного тижня починається Великий піст, що передує Великодню.

Читайте також:

Реклама

Всі сім днів Масляної нічого не можна їсти м'ясного, однак можна вживати масло, сир, яйця, молоко і рибу. Млинці печуться весь тиждень в кожному будинку, на млинці звуться гості і всюди ними пригощають.

Млинці на молоці звичайні

Млинці на молоці

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна
  • 4 склянки молока
  • 2-3 яйця
  • 1 cт. л. цукру
  • 2 cт. л. олії
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Зробіть однорідне тісто з усіх інгредієнтів.
  2. Посмажте тонкі млинці на олії.

Млинці на кислому молоці

Млинці на кислому молоці

Реклама

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна
  • 4 яйця
  • 100 г вершкового масла або вершкового маргарину
  • 1 cт. л. цукру
  • 2 склянки кислого молока (або кефіру)
  • 4 cт. л. олії
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти для тіста, крім білків.
  2. Збийте білки в пишну піну, акуратно додайте в тісто.
  3. Посмажте млинці на сковороді з маслом.

Дивіться відео, як приготувати різнокольорові млинці на Масляну:

Млинці дріжджові

Дріжджові млинці

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 25 г дріжджів
  • 700 мл молока
  • 1,8 склянки борошна
  • 1 cт. л. цукру
  • 4 яйця
  • 0,5 ст. л. вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Розвести в 300 мл теплого молока дріжджі, всипати борошно, розмішати, дати підійти.
  2. Додати тепле молоко, що залишилося, цукровий пісок, яйця, розтоплене вершкове масло, дати піднятися, спекти млинці.
  3. Подати до столу, посипавши цукровим піском.

Млинці на мінеральній воді

Млинці на воді

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 500 мл мінеральної води
  • 1,5-2 склянки борошна
  • 1 ст.л. цукру
  • 1/2 ч.л. солі
  • 2 ст.л. олії

Спосіб приготування:

  1. Перемішайте просіяне борошно з сіллю і цукром, додайте мінеральну воду і олію, ретельно перемішайте.
  2. Розігрійте сковороду, влийте в неї зовсім трохи олії, щоб млинці не прилипли до поверхні сковороди, і обсмажуйте їх з двох сторін до готовності.

Млинці на сироватці

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 600 мл сироватки
  • 4-5 яєць
  • Щіпка цукру
  • Дрібка солі
  • 3 ст.л. олії
  • 300-350 г борошна

Спосіб приготування:

  1. Яйця збити вінчиком з цукром і дрібкою солі.
  2. Сироватку трохи підігріти (до 30-35 ºС). Додати до яєць, перемішати.
  3. Просіяти борошно. Акуратно перемішати тісто віночком до однорідної консистенції, щоб не було грудочок. Додати олію і ще раз перемішати.
  4. Відставити тісто в сторону на 15-20 хвилин.
  5. Наливаючи тісто ополоником, спекти млинці на розігрітій сковороді з двох сторін до рум'яної скоринки.
  6. Змастити млинці вершковим маслом і подавати.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати млинці, які не забруднивши гору посуду . "Сьогодні" також ділилися рецептом смачних бананових оладок .