Баклажани в гострому соусі на зиму з кунжутом: рецепт приготування

3 серпня 2020, 16:08
Рецепт маринованих баклажанів з часником і перцем

Баклажани в гострому маринаді

Баклажани в гострому соусі на зиму – незвичайна домашня заготовка, яка прикрасить і урізноманітить як святковий, так і повсякденний стіл. Спочатку овочі обсмажуються на рослинній олії, а вже потім викладаються в банки разом з іншими інгредієнтами.

Баклажани "Тещин язик" на зиму з кунжутом

Реклама

Баклажани в гострому маринаді

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 229 ккал на 100 г

Складові:

  • Баклажани середні – 1,5 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Рослинна олія – 200 г

Читайте також:

Для заправки:

Реклама
  • Оцет (9%) – 100 г
  • Часник – 5 зубчиків
  • Насіння кунжуту – 2 ст. л.
  • Цукор – 0,5 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Червоний гострий перець – 5 ч. л.
  • Мелена солодка паприка – 1 ч. л.

Дивіться відео, як запекти баклажани з салом на грилі:

Спосіб приготування:

  1. Молоді баклажани розрізати вздовж на 5-6 частин, щоб вийшли за формою пластинки, що нагадують язик. Або наріжте кружальцями завтовшки не менше 1 см.
  2. Посоліть їх і покладіть під гніт на 3 хвилини, щоб пішла гіркота, сік злийте. Обсмажте в олії з двох сторін.
  3. Часник роздавіть і змішайте з іншими інгредієнтами для заправки.
  4. Викладіть баклажани в чисті банки, перешаровуючи їх заправкою (вона повинна вийти гострою) і посипаючи кунжутом.

Скільки стерилізувати заготовку

Простерилізуйте банки (півлітрові – 5 хвилин, літрові – 10 хвилин) і укупорьте їх.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як заморозити баклажани на зиму. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами заготовок з кабачків.