Баклажани парміджано: класичний рецепт італійської страви

8 вересня 2020, 14:19
Щоб зробити страву більш ситною, можна додати обсмажений м'ясний фарш

Баклажани парміджано: рецепт з фото

Баклажани парміджано – відома страва італійської кухні. Її готують з баклажанів з додаванням томатного соусу, базиліка, часнику і різних видів сиру.

Походження страви викликає суперечки: її часто вважають сіцілійською, але є ті, хто думає, що вона з'явилася в регіоні Кампанія.

Реклама

Баклажани парміджано

Баклажани парміджано: рецепт з фото

Час приготування:

Реклама
  • 1,5 години

Калорійність:

  • 172 ккал на 100 г

Складові:

  • 1,5 кг баклажанів
  • 1 кг помідорів "сливка" для пасати
  • 200 г моцарели
  • 100 г пармезану
  • 2 зубчики часнику
  • Щіпка сушеного орегано
  • Пучок свіжого базиліку
  • 2-3 столових ложки оливкової олії
  • Рослинна олія для смаження
  • Жменя панірувальних сухарів (опціонально)

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Баклажани нарізати уздовж шматочками товщиною 5 мм. У сковороду налити олію так, щоб вона повністю покривала дно. На великому вогні швидко обсмажити баклажани з двох сторін до золотистого кольору. Викласти на паперовий рушник, щоб стекла зайва олія.
  2. Приготувати пасату. Помідори надрізати навхрест, кинути на хвилину в киплячу воду. Видалити шкірку і збити блендером. У сковороді розігріти оливкову олію з розчавленими зубчиками часнику, злегка їх підрум'янити і викинути. Викласти в сковороду томатне пюре, додати дрібку орегано, сіль і перець за смаком, і тушкувати на маленькому вогні 20-30 хвилин, поки не випарується зайва рідина.
  3. Зібрати страву. На дно форми для запікання викласти трохи соусу, потім – смажені баклажани. Щедро змастити їх соусом, викласти ще один шар овочів. Потім – нарізані шматочки моцарели. Присипати натертим на дрібній тертці пармезаном.
  4. Зверху сиру – знову соус, баклажани, соус, сир і т.д., поки не закінчаться шари. Зверху повинні бути баклажани, щедро политі соусом. Присипати панірувальними сухарями (за бажанням) і пармезаном. Відправити в розігріту до 190 градусів духовку і запікати 25-30 хвилин.
  5. Посипати свіжим базиліком, розділити на порційні шматочки і подавати.

Корисна порада

Щоб зробити страву більш дієтичною, частину баклажанів можна не смажити, а бланшувати.

Дивіться відео, як приготувати баклажани на грилі:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом кебаба з баклажанами в духовці, а також писали, як приготувати салат з баклажанів з фетою.